Drama voor Cavaliers: 25 nederlagen op rij

Door

Het lijkt een alledaags iets. De Dalles Mavericks lijken alleen nog maar te kunnen winnen en de Cleveland Cavaliers lijken alleen nog maar te kunnen verliezen. Het was deze keer geen ‘blowout’ maar evenzeer een heel zuur verlies voor de Cavs. Het team ging in Dalles met 99-96 onderuit.

Dit verlies zet het record op 25 wedstrijden op rij verloren voor de Cavaliers. De Mavericks daarentegen hebben de langste winnende reeks op de moment met 8 overwinningen op rij.

Antawn Jamison van de Cavs probeert vooruit te kijken: ,,We staan in de records boeken, dat weten we allemaal. Het is iets waar je geen deel van wil zijn, maar je kunt er niks meer aan doen, je kunt niet de tijd terug draaien. We moeten vooruit kijken en zorgen dat we een overwinning gaan pakken.”

Tegen dit top team hadden de Cavs nog een kans om de overwinning binnen te slepen. Na het eerste kwart stonden de mannen van coach Byron Scott nog 7 punten voor en vroeg in het vierde kwart stond het gelijk. Zoals de gehele wedstrijd bleven de Cavs vechten in het vierde kwart. Ze kwamen achter, maar kropen steeds weer terug.

Met nog 10 seconden te gaan in de wedstrijd, en een stand van 99-96, had Anthony Parker dé kans om gelijk te maken. Hij had een open schot vanaf de kop van de bucket, maar de ball danste rond en viel eruit. Parker dacht dat het schot zou vallen: ,,Hij leek precies goed, hij voelde goed toen ik de bal los liet. Alles voelde lekker en ik dacht echt dat het schot zou vallen. Zelfs toen de ball de voorkant van de ring raakte dacht ik nog dat hij via het bord erin zou gaan, maar het gebeurde niet,” jammerde hij na afloop.

Zelfs na dit schot hadden de Cavs nog eens kans op de rebound. De ball werd zolang rond gepasst dat er niet eens meer een schot uit kwam voordat de tijd afliep. Dirk Nowitzki kent het gevoel: ,,Als je eenmaal in zo’n ‘funk’ zit lijkt het alsof je altijd wel een manier vindt om te verliezen. Die laatste actie was een perfect voorbeeld.”

De superster van de Mavericks eindigde met slechts 12 punten. Jason Terry scoorde 11 van zijn 24 punten in het vierde kwart om de Mavericks de overwinning te bezorgen.

De Cleveland Cavaliers staan nu op een 8-44 record, wat goed is voor de allerlaatste plek in de NBA. Het team speelt woensdagavond thuis tegen de Detroit Pistons.

De Mavericks zullen proberen hun reeks overwinningen voort te zetten tegen de Kings, morgen in Sacramento. Met 36-15 gaan de Mavs langs de Lakers en staan ze tweede in het westen.

Zie hier de samenvatting tussen de Cavaliers en de Mavericks.

Foto: commons.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen