Dragic sluit monsterdeal met Miami Heat

Door

New Orleans Pelicans v Miami Heat

De Sloveense basketballer Goran Dragic heeft een vijfjarig contract afgesloten met de Miami Heat ter waarde van 90 miljoen dollar. Dragic, die in de tweede helft van afgelopen seizoen overkwam van de Phoenix Suns, heeft in het contract laten opnemen dat hij na vier jaar mag kiezen voor free agency.

Miami Heat-president Pat Riley sprak een aantal dagen geleden al vol vertrouwen over een deal met Goran Dragic. “Ik ben ervan overtuigd dat hij vindt dat hij op de juiste plaats is. Hij weet hoeveel we voor hem over hebben gehad.”

Hoewel Dragic volgens de nieuwe deal al een bijzonder respectabel salaris gaat genieten, is het niet het maximum wat hij mogelijk had kunnen krijgen. Veel basketballkenners in Amerika speculeren er dan ook op los dat de $ 90 miljoen een zoenoffer is om Dwyane Wade bij de Heat te houden. Wade flirt al enige met een vertrek uit Florida, maar mogelijkerwijs is de aanwezigheid van de talentvolle Dragic genoeg om de vedette nog een tijdje aan Miami te binden.

Dragic werd al vrij snel na de bekendmaking van het nieuws door zijn ploeggenoot Hassan Whiteside gefeliciteerd met zijn nieuwe contract. “Mag ik even vijf dollar lenen”, grapte Whiteside met een vette knipoog.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. sven 5 jaar ago

    Carroll naar Toronto, $60m 4jaar. Toch wel een verrassing.
    Green blijft bij de spurs $45m 4jaar.
    Tiago Splitter naar Atlanta (trade)

  2. Bahadir 5 jaar ago

    #PayWade

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen