Draften de St. Louis Rams een quarterback in de eerste ronde?

Door

St Louis Rams v Carolina Panthers

Ineens zijn de St. Louis Rams in de markt voor een quarterback. Hoewel de draft needs op andere posities liggen, kunnen de Rams de grote winnaar worden van de NFL Draft met picks 2, 13 en 44.

In de quarterback-driven league kijkt ieder team naar de beschikbare QB’s in de NFL Draft, zelfs wanneer de franchise al een gezichtsbepalende spelverdeler heeft. Maar de meeste teams schakelen al snel terug naar de echte gaten in hun roster.

Voor de St. Louis Rams liggen die gatenvullende prioriteiten bepaald niet op de QB-positie tijdens de draft. Verrassend was dan ook het nieuws dat de Rams in de markt zijn voor een quarterback. Maar general manager Les Snead benadrukt snel dat Sam Bradford ‘komend seizoen gewoon de QB under center is’.

Blessureleed
Bradford is de first overall pick van de St. Louis Rams in de draft van 2010. Ondanks een 7-9 onderaan de streep voor de Rams, oogst Bradford in zijn eerste seizoen veel persoonlijke waardering. Zo passeert hij Peyton Mannings record van meest gecompleteerde passes door een rookie-quarterback.

Het tweede seizoen volgt de gevreesde sophomore slump. De Rams eindigen het seizoen 2-14, Bradford gooit slechts zes touchdowns en mist door een enkelblessure zes wedstrijden. Het derde jaar wordt ook niet winnend afgesloten (.469), maar Bradford gooit wel het hoogste aantal yards (3.702) van zijn NFL-carrière.

Het afgelopen seizoen eindigt voor Bradford ook voortijdig. In wedstrijd zeven tegen de Carolina Panthers tackelt DB Mike Mitchell hem, waardoor Bradford een gescheurde voorste kruisband in zijn linkerknie oploopt. Lichtpuntje: van zijn zes wedstrijden met drie passing touchdowns gooit Bradford er drie in 2013.

First round picks
GM Snead en coach Jeff Fisher hebben nog altijd vertrouwen in Bradford als spelverdeler, hoewel zijn blessuregevoeligheid en zijn tweejarig contract hen dwingt om vooruit te kijken.

De Rams hebben een sterke positie in ronde één van de draft met picks 2 – trade Washington Redskins voor RGIII – en 13. Maar in een divisie met defense powerhouses Seattle Seahawks en San Francisco 49’ers is het verstandig voor de Rams om in de eerste ronde te kiezen voor betere bescherming van hun QB in de offensive line (Greg Robinson of Jake Matthews) en snelheid van een goede wide receiver (Sammy Watkins of Mike Evans).

Met pick 44 in ronde twee en pick 75 in ronde drie zal St. Louis een quarterback kunnen oppikken. De Rams tonen interesse in mid-round QB’s Tajh Boyd, Derek Carr, Garrett Gilbert, Aaron Murray, Tom Savage en Connor Shaw. Maar mocht één van ‘The Big 3’ (Johnny Manziel, Teddy Bridgewater en Blake Bortles) in een Geno Smith-scenario terecht komen, dan kunnen de Rams wel eens optimaal profiteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen