Dominik Hasek aast op hoogst opmerkelijke comeback in de NHL

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Martin Brodeur toont met zijn 40 jaar aan dat een doelman ook op latere leeftijd nog zeer belangrijk kan zijn voor een team in de NHL. De veteraan staat in waarschijnlijk één van zijn laatste jaren in de finale van de Stanley Cup, maar Dominik Hasek lijkt daar nog een schepje bovenop te willen doen. De legende in de goal wil op 47-jarige (!) leeftijd zijn comeback maken in de NHL.

 

Volgens het Tsjechische Denik Sport zouden de Detroit Red Wings en de Tampa Bay Lightning zelfs interesse hebben in de diensten van de éénmalig Olympisch kampioen en tweevoudig Stanley Cup-winnaar. Hij zou zelfs al een bespreking hebben gehad in de Verenigde Staten, maar aannemelijker is te denken dat hij daar was om zijn zoon Michal te bezoeken, die studeert aan de Michigan State University.

Of het echt tot een rentree komt valt dan ook nog maar te bezien. The Dominator heeft de afgelopen jaren volgens eigen zeggen zijn conditie wel op peil gehouden, maar of teams echt serieuze interesse zullen tonen in een 47-jarige doelman die al vier jaar niet meer in de NHL heeft gespeeld lijkt niet aannemelijk.

Hasek zou overigens niet de oudste speler ooit in de NHL worden. Chris Chelios speelde op 6 april 2010 zijn laatste wedstrijd in de NHL als 48-jarige verdediger. Hasek en Chelios wonnen in 2008 nog samen de Stanley Cup met de Detroit Red Wings.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen