Dolphins spelers vinden strategie Patriots ‘disrespectful’

Door

Patriots Running GameVorige week clinchten de New England Patriots voor de negende keer in de afgelopen tien seizoenen de titel in de AFC East divisie. Dat deden de Patriots door de Miami Dolphins met 23-16 te verslaan.

Met nog een groot gedeelte van het vierde kwart te gaan en slechts zeven punten voorsprong besloten de Patriots wat aan ‘klok-management’ te doen. Dat lukte, want na een drive van 7:18 stonden er drie extra punten op het bord, waardoor de Dolphins zo goed als kansloos waren.

Achteraf hebben enkele Dolphins spelers echter problemen met de tactiek van Bill Belichick. In de drive gaven de Patriots namelijk tien keer de bal aan running back Stevan Ridley in telkens (bijna) identieke running plays.

Disrespectful
“Ik werd er gek van. Het was ‘disrespectful’ naar ons om dezelfde play achter elkaar te rennen en ook nog succesvol te zijn,’ aldus defensive tackle Tony McDaniel. “Normaal gesproken wanneer iemand zo het veld oversteekt denk je ‘well, they just had a good run there’. Maar als je telkens dezelfde play achter elkaar doet, als een prof word je daar gek van.”

Ook defensive lineman Randy Starks was niet blij: “Het is ‘disrespectful’, maar je moet het zelf stoppen. Wij stopten het niet, dus ik had ook telkens dezelfde play gekozen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen