Dolphins spelers verdedigen ‘pestkop’ Incognito

Door

Buffalo Bills v Miami Dolphins
De soap rondom Miami Dolphins guard Richie Incognito en zijn pesterijen aan het adres van teamgenoot Jonathan Martin blijft maar voortduren.

Nu zijn enkele teamgenoten van Incognito en Martin naar buiten gekomen met hun commentaar en zij lijken honderd procent achter Incognito te staan.

Tannehill
Quarterback Ryan Tannehill is afhankelijk van Incognito en Martin op het veld en dus is zijn mening zeer belangrijk:

Richie zei: ‘Jonathan is mijn kleine broertje.’ Ik denk dat dat een accurate omschrijving is. Hij was hard voor Jonathan. Hij liep hem te klieren. Maar hij was de eerste die het voor hem opnam in welke situatie dan ook.

Ook collega offensive tackle Bryant McKinnie verdedigt Incognito:

Ik dacht dat ze vrienden waren. Zo zag het er uit. Ik heb nooit enige spanning tussen die twee gezien. Ik zag dit niet aankomen.

De enige persoon die hier gestraft is, is Richie. Die andere jongen… Dat was zijn optie. Hij kon kiezen wat hij wilde doen. Richie had geen keuze.

Veel andere spelers weigerden te reageren op het schandaal, maar wide receiver Brian Hartline deed nog een (filosofisch) duit in het zakje:

De mensen die jou het meeste pijn kunnen doen, zijn diegenen die het dichtst bij je staan. Als je het ene met het andere verwart, dan komen er problemen.

Broertjes?
Met de berichten die door Incognito op de voicemail van Martin zijn achtergelaten in het achterhoofd, is het lastig in te denken dat de twee inderdaad ‘broertjes’ waren.

Is dit een geval waarbij Martin, die in college bekend stond als een ‘softie’, zich aanstelt? Of is dit een geval waarbij Incognito, die sommige teams niet wilden draften wegens ‘karakter issues’, het team zo in zijn greep heeft, waardoor andere spelers geen kwaad bloed bij hem willen zetten?

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Redacteur Lennart Beishuizen was woensdag te gast bij ‘Nu nog wakker’ op Radio 1 om te praten over dit onderwerp. Luister hier het interview terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen