Dolphins geven linebacker Cameron Wake nieuw contract

Door

De Miami Dolphins en Cameron Wake hebben dit weekend overeenstemming over een nieuw contract bereikt. Wake zou in 2012, het laatste jaar van zijn contract, 615.000 dollar gaan verdienen. Zijn nieuwe contract zal hem in de komende vier jaar 49 miljoen dollar opleveren, waarvan 20 miljoen dollar gegarandeerd.

De pass rushing linebacker tekende in 2005 als undrafted free agent een contract bij de New York Giants maar werd in juni van dat jaar alweer op straat gezet. In mei 2007 kwam hij bij de B.C. Lions in de Canadian Football League terecht, waar hij in twee seizoenen 39 sacks op zijn naam schreef. Dat overtuigde de Dolphins ervan om hem in 2009 voor vier seizoenen vast te leggen.

In drie NFL seizoenen maakte Wake 122 tackles en 28 sacks. Hij zette zijn wensen voor een nieuw contract kracht bij door niet op te komen dagen voor een deel van de off-season workouts.

De volgende speler van de Dolphins die in aanmerking komt voor contractverlenging is offensive tackle Jake Long. Long begint aan zijn vijfde seizoen in de NFL en werd in zijn eerste vier jaar elk seizoen benoemd tot de Pro Bowl.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen