Dodgers-werper Ryu bijna perfect tegen Cincinnati

Door

Cincinnati Reds v Los Angeles Dodgers

Gisteren wist Josh Beckett al een no-hitter te gooien voor de L.A. Dodgers en gisteravond was het Hyun-Jin Ryu die er bijna voor wist te zorgen dat er voor het eerst in de MLB geschiedenis twee no-hitters op een rij gegooid zouden worden. Zover kwam het echter niet, want in de achtste inning was het Todd Frazier die de perfect game – en daarmee ook de no-hitter – opbrak:

Vervolgens kwamen de Dodgers nog bijna in de problemen, want een 4-0 voorsprong werd in deze achtste inning verkleind tot een één run verschil. Maar in de negende inning bracht Nederlander Kenley Jansen een einde aan de wedstrijd en was de 4-3 overwinning op de Cincinnati Reds een feit.

Leading Off

Jeff Samardzija heeft eindelijk zijn eerste win van het seizoen te pakken. Tegen de San Francisco Giants wisten de Chicago Cubs met 8-4 te winnen en zodoende kreeg Samardzija na zestien wedstrijden zonder overwinning dan eindelijk een keer een welverdiende overwinning.

Tot op heden was de 29-jarige werper misschien wel de meest ongelukkige werper in de MLB, ondanks zijn ERA van 1.46 (laagste in de MLB) hadden de Cubs in negen van zijn tien starts verloren (pitching wins championships lijkt niet op te gaan voor de Cubs).

Chicago Cubs v San Francisco Giants

Three Strikes

* De Boston Red Sox hebben eindelijk een einde weten te brengen aan hun reeks van verliespartijen, na tien keer verliezen op rij was er gisteren weer eens een reden om te lachen nadat de Atlanta Braves met 8-6 waren verslagen. Zoals zo vaak het geval is, was het David Ortiz die voor de belangrijke hits zorgde. Met een three-run homerun in de zesde inning en een RBI in de zevende wist hij eigenhandig een 3-6 achterstand om te zetten in een 7-6 voorsprong waar de Red Sox uiteindelijk geen afstand van zouden doen.

* Eergisteren waren de Philadelphia Phillies nog het slachtoffer van een no-hitter, maar gisteravond ging alles goed voor de Phillies. Er werd met 9-0 gewonnen van de Colorado Rockies en hier was vooral Phillies-werper Kyle Kendrick heel gelukkig mee. Ook hij had, net als Samardzija, al zestien wedstrijden geen overwinning meer geboekt, hij had wel al tien keer op rij verloren en daar kwam met de grote overwinning eindelijk een einde aan. Er moet echter wel bij genoteerd worden dat Kendricks ERA momenteel op 4.04 staat, en dat hij het dus ook een beetje aan zichzelf heeft te danken.

* De New York Mets leken gisteren lange tijd op weg naar een goed resultaat, met dank aan rookie Jacob DeGrom gingen de Mets met een 2-0 voorsprong de achtste inning in tegen de Pittsburgh Pirates. Toen ging het echter weer eens fout, de Pirates trokken de stand gelijk en in de negende inning was José Valverde verantwoordelijk voor de laatste 3 runs die scoorden waardoor de Pirates alsnog met 5-2 wonnen. Als reactie op het verlies werd Valverde meteen ontslagen en ook hitting-coach Dave Hudgens moet per direct het veld ruimen.

Seventh Inning Stretch

Walk-offs zijn altijd mooi, hier is het A.J. Pollock die de Diamondbacks de overwinning bezorgd tegen de San Diego Padres:

De Yankees wonnen na twaalf innings met 6-4 van de Cardinals, en deze vangbal van Gardner mocht er ook zijn:

Het was gisteren Memorial Day in Amerika, en Stanton eerde het leger in stijl met een prachtige sleeve en uiteraard een homerun:

George Springer had een goede avond, 4-uit-4, één homerun, drie RBI’s en vijf runs voor het jonge Astros-fenomeen:

En niet vergeten, altijd opletten als je in het publiek zit bij het honkbal:

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging in de Red Sox overwinning 0-uit-3 met twee walks en twee runs, in diezelfde wedstrijd ging Braves-korte stop Andrelton Simmons 1-uit-4 met één RBI en één vrije loop.

* Jonathan Schoop zag zijn Orioles met 7-6 winnen van de Brewers en hij had zelf een groot aandeel in de overwinning: 3-uit-5 met twee RBI’s en twee runs.

* Kenley Jansen gaf in 1.1 inning geen runs op en was goed voor de save in de Dodgers overwinning op de Reds. Bij de Reds kwam Roger Bernadina enkel binnen de lijnen als pinch-runner in de negende inning.

Scoresheet

Pittsburgh Pirates (23-27) @ New York Mets (22-28), 5-3
Los Angeles Angels (28-22) @ Seattle Mariners (25-25), 1-5
Cleveland Indians (24-28) @ Chicago White Sox, 2-6
Chicago Cubs (19-30) @ San Francisco Giants (32-19), 8-4
Boston Red Sox (21-29) @ Atlanta Braves (28-22), 8-6
Miami Marlins (27-25) @ Washington Nationals (25-25), 3-2
Baltimore Orioles (26-23) @ Milwaukee Brewers (30-22), 7-6
Texas Rangers (26-25) @ Minnesota Twins (23-25), 7-2
Detroit Tigers (28-19) @ Oakland Athletics (31-20), 0-10
New York Yankees (27-23) @ St. Louis Cardinals (28-23), 6-4 na twaalf innings
Colorado Rockies (27-24) @ Philadelphia Phillies (22-26), 0-9
Tampa Bay Rays (23-29) @ Toronto Blue Jays (30-22), 5-10
Cincinnati Reds (22-27) @ Los Angeles Dodgers (28-24), 3-4
Houston Astros (20-32) @ Kansas City Royals (24-26), 9-2
San Diego Padres (23-29) @ Arizona Diamondbacks (21-32), 5-7

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen