Dodgers en Red Sox clinchen play-offs met overwinningen

Door

Baltimore Orioles v Boston Red Sox

Hoewel het er al een tijdje zat aan te komen mogen de Boston Red Sox en de Los Angeles Dodgers zich na gisteren definitief opmaken voor de play-offs. De Red Sox wonnen in Baltimore met 3-1 van de Orioles dankzij een geweldige wedstrijd van pitcher John Lackey (9 I.P., 1 ER, 8 K, 2 H) en zijn daarmee verzekerd van een wild-card plek. Willen ze de divisie in zijn geheel winnen dan moet er nog één wedstrijd gewonnen worden in de komende anderhalve week. De Orioles staan door dit verlies twee wedstrijden achter de Rays en Rangers in de Wild-Card race. De Los Angeles Dodgers wonnen gisteren al wel hun divisie, met een 7-6 overwinning op Arizona in de desert (inclusief een save van Kenley Jansen) plaatsten de Dodgers zich voor het eerst sinds 2009 voor de play-offs. Waar de Dodgers op 22 juni nog laatste stonden in de divisie (30-42) was het een geweldige eindspurt die iedereen kansloos liet in de NL West.

Leading Off

De AL Wild-Card race blijft ongelooflijk spannend tot het einde. Waar de Rangers en Rays momenteel tegen elkaar uitkomen (de nummers één en twee in de wild-card race op dit moment) zijn het de Indians die daar gebruik van willen maken. Die openden gisteren een series van vier wedstrijden tegen de Houston Astros, en hoewel het wat moeite kostte wisten de Indians van Terry Francona na elf innings met een 2-1 overwinning van het veld te stappen. Hierdoor staan de Indians nog een halve wedstrijd achter de Rays en de Rangers en zou het zomaar kunnen dat de Indians voor het eerst sinds 2007 weer eens in de play-offs zijn te zien. Ze eindigen het seizoen met series tegen de White Sox en de Twins, ook twee teams die geen goed seizoen hebben gedraaid en dus lijkt het schema voor Cleveland momenteel zeer gunstig.

Play-offs in Cleveland? Het zou heel goed kunnen gebeuren.
Play-offs in Cleveland? Het zou heel goed kunnen gebeuren.

Three Strikes

  • Voor de Yankees lijken de play-offs steeds verder weg, New York verloor gisteren in Toronto kansloos met 6-2 van de Blue Jays en heeft nu vijf van haar laatste zes wedstrijden verloren. De achterstand op de Rays en Rangers bedraagt nu 3.5 wedstrijd en met zoveel ploegen die vechten om twee plekken lijken de Yankees de eerste ploeg die buiten de boot gaat vallen.
  • Zoals eerder gezegd speelde de Tampa Bay Rays en de Texas Rangers onderling een wedstrijd om de leiding in de AL Wild-Card race, de Rangers wonnen de vierde en laatste wedstrijd van de series met 8-2 en staan hierdoor weer eerste in de Wild-Card standings. In de eigen divisie hielp het weinig, Oakland won met 8-6 van Minnesota waardoor de voorsprong van Oakland op Texas op 6.5 wedstrijd blijft staan.
  • De Pirates blijven knokken voor de divisie titel in de NL Central, gisteren wonnen de Buccos met Gerrit Cole op de heuvel van de San Diego Padres, 10-1 was de eindstand. Doordat de St. Louis Cardinals met 6-7 in een marathonwedstrijd verloren van de Colorado Rockies is het verschil tussen St. Louis en Pittsburgh weer terug gelopen tot één wedstrijd.
Fernando Salas kijkt verslagen toe terwijl DJ LeMahieu de winnende run scoort in de vijftiende inning
Fernando Salas kijkt verslagen toe terwijl DJ LeMahieu de winnende run scoort in de vijftiende inning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seventh-Inning Stretch

Een double-play waarbij twee spelers op het derde honk worden uitgetikt, het kan:

Tony Sanchez gaat even op bezoek bij de dugout van de San Diego Padres:

Going Dutch

  • Kenley Jansen gooide een puntloze inning met twee strikeouts voor de save om zo de divisie titel van de Los Angeles Dodgers veilig te stellen in Arizona.
  • Didi Gregorius ging in diezelfde wedstrijd 1-uit-3 met één walk.
  • Shairon Martis kwam in relief in actie voor de Minnesota Twins, hij gooide 1.2 inning en gaf daarin twee runs op waardoor hij het verlies op zijn naam kreeg.

Scoresheet

Seattle Mariners (67-86) @ Detroit Tigers (89-64) 4-5

San Francisco Giants (71-82) @ New York Mets (68-84) 2-1

San Diego Padres (71-81) @ Pittsburgh Pirates (88-65) 1-10

Chicago Cubs (64-89) @ Milwaukee Brewers (68-84) 5-1

St. Louis Cardinals (89-64) @ Colorado Rockies (70-84) 6-7, na vijftien innings

Los Angeles Dodgers (88-65) @ Arizona Diamondbacks (77-75) 7-6

Houston Astros (51-102) @ Cleveland Indians (83-70) 1-2, na elf innings

Miami Marlins (56-97) @ Washington Nationals (82-71) 2-3

New York Yankees (80-73) @ Toronto Blue Jays (70-82) 2-6

Baltimore Orioles (81-71) @ Boston Red Sox (93-61) 1-3

Texas Rangers (83-69) @ Tampa Bay Rays (83-69) 8-2

Foto’s: Getty Images

Minnesota Twins (65-87) @ Oakland Athletics (90-63) 6-8

Ook leuk om te lezen