Ethier op weg om stokoud Dodgers record te verbreken

Door

De save die werd toegekend aan Los Angeles Dodgers closer Jonathan Broxton behoort eigenlijk toe aan leftfielder Tony Gwynn Jr. Het was zijn vangbal in de negende inning met twee batters uit die de winst voor Los Angeles verzekerde en zijn oud team, de San Diego Padres, met lege handen naar huis stuurde.

Dankzij het goede werk van Gwynn Jr werd het uiteindelijk 3-2 voor de thuisploeg in het Dodgers Stadium. Daarnaast kwam Andre Ethier weer een stukje dichterbij een oud Dogders record.

Broxton kwam in het spel in de negende inning en gooide de twee eerste hitters uit. Toen moest hij drie opeenvolgende hits toelaten aan Will Venable, Orlando Hudson en Chase Headley. Gelukkig kon Gwynn de zege redden voor de Dodgers.

,,Net voor het gebeurde zei ik dat hij het ging doen en hij maakte de spectaculaire vangbal,” zei Dodgers center fielder Matt Kemp. ,,Als Tony in het spel komt gebeuren er goede dingen. Hij kan een honk stelen, hij kan hits maken en hij kan goed verdedigend spelen. We hebben hem dus even hard nodig als elke andere speler. We rekenen op veel spelers om hun beste kant te laten zien.”

Rightfielder Ethier verlengde zijn hitting streak naar 25 wedstrijden. Juan Uribe en Kemp sloegen een home run. Ethier sloeg een double in de vijfde inning tegen pitcher Clayton Richard. In zijn eerste at-bat sloeg hij een run binnen.

De hitting streak is de langste voor een speler van de Dodgers sinds die van Willie Davis, die het 31 wedstrijden op rij deed in 1969.

Foto: www4.pictures.zimbio.com

 

Ook leuk om te lezen