DOCU: Faith Rewarded – de 2004 Red Sox

Door

Op donderdagavond werd bekend dat de wegen van de Boston Red Sox en manager  Terry Francona zich per direct scheiden. Vandaar dat we vandaag voor alle Boston Red Sox-fans in het bijzonder, en liefhebbers van mooie sportdocu’s in het algemeen, nog maar een keer een prachtige documentaire uitgekozen: Faith Rewarded.

In deze bijna anderhalf uur durende documentaire gaat men terug naar het seizoen van 2004. Een heel seizoen worden de Boston Red Sox, waar coach Terry Francona dat jaar zijn debuut maakt, gevolgd. Van spring training, het reguliere seizoen tot en met de play-offs.

Natuurlijk wordt er stil gestaan bij de ongelooflijke comeback tegen de New York Yankees in strijd om de American League titel en de daarop volgende World Series tegen de St. Louis Cardinals. Voor het eerst sinds 86(!) jaar weten de Red Sox in 2004 zichzelf weer eens te kronen tot de beste van de wereld.

 

FAITH REWARDED – the 2004 Boston Red Sox

 

1 Reactie
  1. PeterR 9 jaar ago

    Ik krijg er weer tranen van in mijn ogen. Het blijft toch het mooiste clubje dat er is. Alleen als je diepe dalen meemaakt kunt je echt genieten van een kampioenschap.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen