Dirk Nowitzki zes weken langs de kant

Door

Dirk Nowitzki zal de seizoensopening bij Dallas Mavericks niet meemaken. De 34-jarige Duitser heeft vrijdag een operatie ondergaan aan zijn rechterknie. Hij had al een tijdje last van de knie, maar hoopte een operatie te kunnen voorkomen. De forward is zo’n zes weken uitgeschakeld, wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk pas in december in actie komt voor de Dallas Mavericks.

De laatste drie duels in de pre-season kwam Nowitzki al niet meer in actie vanwege de blessure. Coach Rick Carlisle is op zijn zachtst gezegd niet blij met de afwezigheid van zijn ster in meer dan tien duels. “Zes weken is lang, dus we zullen alle zeilen bij moeten zetten. Het is nooit gemakkelijk als je een speler die de wedstrijd naar zijn hand kan zetten moet missen. De komende anderhalve week zijn niet zo belangrijk, dus dat scheelt.”

De elfvoudige All-Star kreeg in aanloop naar het seizoen vorig jaar voor het eerst last van zijn knie. Hij had daardoor een uiterst matige seizoenstart, maar had geen last meer van zijn knie. “Hij bleef meer opzetten”, stelde Nowitzki. “Dat is natuurlijk niet de manier om aan een seizoen van 82 wedstrijden en hopelijk een hoop play-offduels te beginnen.” Nowitzki was afgelopen seizoen goed voor bijna 22 punten en 7 rebounds per wedstrijd.

De blessure komt op een uiterst ongelukkig moment. Nowitzki is de leider van de Mavericks en met een volledig nieuwe ploeg is de kans groot dat er de eerste weken een onsamenhangend geheel op het veld staat. “We zullen op de toppen van ons kunnen moeten spelen en zorgen dat we de efficiëntie op alle vlakken verhogen”, zegt Carlisle. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan.

Nowitzki is de tweede belangrijke NBA-speler in korte die met een blessure het begin van het seizoen moet missen. Eerder deze week liep Kevin Love al een gebroken hand op, waarmee de forward van de Minnesota Timberwolves zeker zo’n twee maanden langs de kant staat.

Ook leuk om te lezen