Zorgen bij Nowitzki over toekomst Dallas Mavericks

Door

Dallas Mavericks v Miami Heat

Mark Cuban is aan zet en wat gaat hij doen? Met deze vraag houdt Dirk Nowitzki zich bezig. De 34-jarige ziet dit seizoen tot zijn teleurstelling de Dallas Mavericks zwalken. Ongekend laag op de ranglijst, een middelmatige ploeg en dan ook nog ‘ns tig spelers dietot deze zomer onder contract staan. Dat zorgt voor hoofdbrekens en twijfel bij de Duitser die zelfs denkt aan een trade.

“We wisten waar we aan begonnen zijn”, aldus de NBA Finals MVP van 2011. “Starten met acht of negen nieuwe spelers met een deal voor een jaar is verre van ideaal, maar wat is daar aan te doen? Het is de beslissing die we hebben gemaakt. Nu moeten we verder vechten.”

Postseasonfeestje

Het kan snel gaan. Zo ben je nog wereldkampioen en nog geen anderhalf seizoen later ben je een laagvlieger in de league. Met een 13-21 record zijn de playoffs momenteel heel ver uit zicht. Wie playoffs zegt, zegt automatisch de Mavs. Al elf jaar op rij doen de Texanen immers mee aan dit postseasonfeestje.

Maar wat is er nog over van het winnende roster van 2011? Eigenlijk alleen Nowitzki en Shawn Marion. Verder zijn de succesfactoren vertrokken uit Dallas. Tyson Chandler: weg. Jason Kidd: weg. Jason Terry: weg. Cuban zette deze zomer in op een of twee grote namen – free agents – die samen met z’n Duitse troetelkind de nieuwe Mavs zouden moeten gaan vormen. Maar Deron Williams kwam niet. Dwight Howard idem dito en Chris Paul had eerder al voor de Los Angeles Clippers gekozen. Wie een gokje waagt, verliest wel ‘ns.

Hoge hoed

“Misschien tovert Cuban nog iets z’n hoge hoed”, aldus Nowitzki die deze week voor het eerst na z’n knieblessure terugkeerde in de starting line-up. “Misschien moet je een gok wagen en een van die jongens met een slecht contract hier krijgen, zodat er toch nog wat gebeurt. Ik weet het niet. Dat zullen we deze zomer wel zien. Nu spelen we dit seizoen uit.”

Zelf opperde hij dat Cuban hem wellicht maar in een trade moet betrekken, zodat de ploeg van Rick Carlisle er weer wat sterker uitkomt en hij verder kan bij een contender. Wel voegde de Duitser er direct aan toe dat hij zijn loopbaan hoopt af te sluiten in Dallas. “Ik wil hier graag met pensioen gaan, maar ik wil ook competitief blijven”, was zijn uitsmijter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen