Dion Waiters en J.R. Smith onderdeel van 3-team trade

Door

New York Knicks v Boston Celtics - Game Six

De Cleveland Cavaliers, OKC Thunder en New York Knicks hebben samen een trade in elkaar gestoken. De belangrijkste delen van de puzzel zijn allemaal guards. Dion Waiters, Iman Shumpert en J.R. Smith verhuizen namelijk naar een ander team.

Waiters verlaat het nest in Cleveland en moet de Thunder gaan versterken. Dat de shooting guard weg moest bij de Cavaliers was al lang geen geheim meer. Het klikte al een tijdje niet meer tussen de vierde pick uit de 2012 draft en Kyrie Irving, en dit seizoen stond Waiters ook niet bepaald geweldig te spelen bij de zwoegende Cavs. Hij was goed voor gemiddeld elf punten en een 3P% van nog geen 26. OKC bevindt zich nu wel voor het eerst in de luxury tax.

De Cavaliers krijgen twee mogelijke vervangers voor Waiters in de plaats. J.R. Smith en Iman Shumpert komen namelijk de rangen van LeBron James en co. versterken. Smith kan zich zo weer uitleven als zesde man en past op zich in het offensieve systeem van coach David Blatt. Smith tekende tot nu toe gemiddeld voor elf punten, ruim drie assists en een 3P% van bijna 36. Shumpert moet vooral de defensie van Cleveland versterken en zal naar alle waarschijnlijkheid starten naast Irving. Hij is momenteel wel buiten strijd met een schouderblessure. De Cavs krijgen ook een zwaar beschermde 2015 first round pick van de Thunder.

De Knicks krijgen in deze trade het enige waar ze nog in geïnteresseerd zijn: financiële ruimte. Ze krijgen drie bankspelers die ze zullen waiven en een 2019 second round pick van Cleveland. Deze zomer zal Phil Jackson 28 miljoen dollar hebben om te spenderen. Daarnaast maken de Knicks een einde aan de verbintenis met Samuel Dalembert. Het contract van de center zou gegarandeerd worden tot het einde van het seizoen als de Knicks Dalembert op hun roster hielden.

Foto’s: Getty Images

7 Reacties
 1. Mike Tibbert 6 jaar ago

  Goeie trade voor OKC. Waiters wordt te snel afgeschreven. Die jongen kan gewoon spelen.

  Cleveland heeft met Shump weer waar perimeter D. Smith kunnen ze altijd een “Josh Smith Special” geven als hij gek gaat doen.

  En NY…Tankapolooza! Arme Knicks fans

 2. Michiel Jonkman 6 jaar ago

  Ik wilde eerst zeggen dat ik J.R. Smith alleen als waterdrager zag bij de Cavaliers. Maar na vannacht kunnen ze iedereen wel gebruiken. Wat een blamage.

  • Jeroen 6 jaar ago

   Ongeacht wie de Cavs allemaal binnenhalen, het gaat niet meer goedkomen. Chemie is compleet niet aanwezig en door de komst van mannen als JR Smith, die niet bekend staat als een echte teamplayer, gaat het zeker niet beter worden. Kortom: drama seizoen voor de Cavs en LBJ die is weg aan het einde.

 3. Mike Tibbert 6 jaar ago

  Ik denk dat Dion onder de juiste onstandigheden wel kan slagen. Er is duidelijk nog kwaad bloed tussen kyrie en hem. En de ervaren mannen kwamen deze zomer pas. Toen was het kwaad al geschied. Was niet meer te repareren. Nu komt hij ergens binnen waar de hiërarchie al heel duidelijk is. Denk dat dat nog wel eens goed zou kunnen komen.

 4. Mijn visie:

  Cavs doen het uitstekend door een defensieve speler binnen te halen die naast Irving kan spelen. Ook JR Smith is niet zo slecht, twee jaar geleden was hij nog beste 6th man hé. Maar ondergesneeuwd: Cavs krijgen ook een first round pick van OKC. Altijd handig.

  De Thunder geven eigenlijk niets weg. Voor die opgegeven pick hadden ze toch geen plek en ze wagen hun kans met Waiters. Daar is op zich niets mis mee. Of Waiters gaat slagen, valt sterk af te wachten.

  En de Knicks… Wie geeft er nog om?

 5. Bart 6 jaar ago

  Ik zie het niet zo somber in. Vanaf dag 1 was bekend dat dit roster totaal uit balans was, met weinig quality depth vanaf de bench. Offensief enorm sterk, maar defensief dramatisch.

  Met Shumpert i.p.v. Waiters is er nu een grote stap in de juiste richting gemaakt, en ondanks dat JR Smith een loose cannon is gaat hij wel degelijk van toegevoegde waarde zijn vanaf de bench. Win-Win voor de Cavs.

  Ze hebben nu nog een sterke center nodig die Love uit de brand kan helpen, de Cavs hebben daar nog redelijk wat trade chips voor in de vorm van draft picks.

  De Cavs gaan zeker de playoffs halen en ik zou ze écht niet tegen willen komen.

 6. jan snijder 6 jaar ago

  Goede deal voor alle teams! Dion Waiters mag weer doen waar hij goed in is. Hij mag weer driven en de basket aanvallen. Smith komt van de bank en mag driepunters knallen. Shump gaat verdedigen en hoeft geen scorer te zijn. De Knicks.. ahh Jordan wou ooit niet veel betalen voor een achtste plek. Dus betaald Phil niet veel voor een laatste plek.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen