Atlanta Hawks eren Mutombo

NBA Update: Dikembe Mutombo Day, Nick Young wil uitkomen voor Down Under

Door

Atlanta Hawks eren Mutombo

“No no no … not in my house”, gaat de bekende taunt van Dikembe Mutombo. Maar op 27 november is het van “Yes yes yes” in de Philips Arena. Dan vieren de Atlanta Hawks de center met een vaste plaats in de rafters van zijn voormalige thuisbasis.

Atlanta Hawks eren Mutombo
Noteer het in je agenda: 1 september is vanaf heden Dikembe Mutombo Day. Althans in Atlanta. Volgens Hawks CEO Steve Koonin. Dat maakte die laatste bekend tijdens een ceremonie. De Hawks zullen de toekomstige Hall of Famer (volgende week wordt hij ingewijd) eren door zijn #55 te vereeuwigen in de rafters van de Philips Arena. Mutombo, die tussen 1996 en 2001 uitkwam voor de ploeg, is de vierde speler in de franchise die wordt geëerd. De andere drie? Bob Pettit (#9), Dominique Wilkins (#21) en Lou Hudson (#23). Het hoeft niet te verbazen dat de Afrikaanse center deze erkenning krijgt. Zowel op het veld (acht All-Star-selecties en vier DPOY-trofeeën) als ernaast (Mutombo sponsort heel wat humanitaire projecten) kun je moeilijk heen om zijn verwezenlijkingen.

Speelt Nick Young binnenkort voor Australië?
Shooting guard Nick Young aka Swaggy P onderzoekt momenteel of hij in aanmerking komt voor de Olympische ploeg van Australië. Zijn kamp zou voor de eerste keer contact hebben gezocht met Australische ambtenaren om de bal aan het rollen te krijgen. Young is, zoals je wellicht wel weet, verloofd met de Australische rapster Iggy Azalea, wat de aanleiding heeft gegeven voor zijn onderzoek naar burgerschap Down Under. Dat belooft trouwens niet eenvoudig te worden. Er burgerschap verwerven is een lang proces, waarvoor hij in de eerste plaats zal moeten aantonen dat hij al een tijdje woonachtig is in Australië. En dan moet de nationale ploeg hem nog willen natuurlijk …

Boozer wacht af
Power forward Carlos Boozer zit momenteel zonder team. De 33-jarige Amerikaan, die vorig seizoen een vreemde eend in de bijt was bij de jonge Los Angeles Lakers, werd aan het begin van de zomer nog gelinkt aan de Spurs, Clippers, Heat, Mavericks en Raptors, maar daar is dus niets van gekomen. Volgens Adrian Wojnarowski van Yahoo Sports is Boozer van plan om voorlopig de kat uit de boom te kijken en later in het seizoen een playoff-ploeg te vervoegen. Verschillende Chinese teams zouden hem in de tussentijd wél een contract willen aanbieden.

Chuck Hayes vervoegt Clippers
Forward Chuck Hayes tekent voor een jaar bij de Los Angeles Clippers. Toen de verwachte deal tussen Hayes en de Rockets afsprong, heeft GM Doc Rivers niet getwijfeld om hem een contract aan te bieden. Akkoord, als big man is hij een opdondertje naar NBA-normen (1,98m), maar met zijn leiderschap, hustle en post defense kan hij zeker het verschil maken als backup van Blake Griffin, DeAndre Jordan, Josh Smith en Cole Aldrich.

Timeline voor Kyrie Irving?
Om de blessure van Kyrie Irving kon je als NBA-fan niet heen. De point guard van de Cleveland Cavaliers, die een fractuur opliep aan de knieschijf in Game 1 van de Finals, is niet een van de minsten, wat het nieuws van zijn blessure des te vervelender maakte voor LeBron James & Co. Kort na de operatie werd voorspeld dat hij 3 à 4 maanden zou moeten recupereren, wat betekende dat hij fit en klaar zou zijn voor 2015-2016. Niet dus. Een nieuwe update leert ons dat Irving waarschijnlijk meer tijd nodig heeft om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Cavaliers verwachten dat hij pas in januari inzetbaar zal zijn.

Foto: AJC

Ook leuk om te lezen