Didi Gregorius naar de Yankees

Door

Arizona Diamondbacks v Los Angeles Dodgers
De New York Yankees hebben in een trade met twee andere teams de Nederlandse korte stop Didi Gregorius naar New York weten te halen. Bij deze three-team trade zijn, naast de Yankees en Didi’s vorige team Arizona, ook de Tigers betrokken zijn. Shane Greene, de rookie werper van de Yankees, verhuist naar Detroit en twee werpers van de Tigers gaan richting Arizona om voor de Diamondbacks te spelen.

‘De nieuwe Derek Jeter’
Didi Gregorius wordt in New York waarschijnlijk de opvolger van de legendarische Yankees korte stop en captain Derek Jeter. Dat zou grappig zijn, want Diamondbacks General Manager Kevin Towers vergeleek Gregorius bij zijn komst naar Arizona met een jonge Derek Jeter. Een andere optie zou kunnen zijn dat de Yankees Gregorius op het tweede honk plaatsen, waardoor Martin Prado naar het derde honk verhuist en de Yankees nog verder zullen zoeken naar een nieuwe korte stop.

Verspreid over drie seizoenen in de Major League voor de Reds en de Diamondbacks is Didi de eigenaar van een slaggemiddelde van .243. Het afgelopen seizoen sloeg hij voor de Diamondbacks .226 met zes homeruns en drie gestolen honken. Zijn waarde lijkt vooral vanuit zijn defensieve kracht te komen. De 24-jarige infielder komt meer dan eens voor in highlight filmpjes met fantastische verdedigende acties.

In zijn eerste wedstrijd in Yankee Stadium liet hij echter zien dat hij met zijn knuppel mooi gebruik kan maken van de bekende short porch in het rechtsveld van Yankee Stadium:

Gregorius, geboren in Amsterdam, is de vijfde speler met een Nederlands paspoort die voor de New York Yankees uitkomt nadat eerder bondscoach Hensley Meulens, voormalig technisch directeur van de KNBSB Robert Eenhoorn, werper Sidney Ponson en outfielder van het Nederlands team Andruw Jones voor de Bronx Bombers uitkwamen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen