Dez Bryant: Door schade en schande wijs geworden

Door

Philadelphia Eagles v Dallas CowboysJe haat de Dallas Cowboys? Dez Bryant ontvangt je haat met liefde. De Cowboys receiver zei in een interview met ESPN Radio dat de haat voor “America’s Team” als een rode lap werkt. Hijzelf en zijn teamgenoten gaan er alleen maar harder door werken.

Haat inspireert
“Het allerbeste aan het zijn van een Cowboy is dat mensen er van houden de Cowboys te haten. Dat maakt dat je nog eens tien keer harder gaat werken. Wij zullen altijd in het vizier staan, om welke reden dan ook, ik lig er niet wakker van. Ik denk dat het ook zo werkt voor veel andere jongens. Ze houden wel van dit soort druk. Het inspireert en maakt je nog harder te willen werken voor die ene grote wedstrijd.”

Positief
In andere uitspraken, gepubliceerd door de Dallas Morning News, zegt Bryant dat hij er hard voor geknokt heeft een positieve impact op het team te hebben. “Het is altijd een droom om een positief iemand te zijn. Dat heb ik altijd geweten. Ik begrijp dat veel kinderen en jongeren tegen mij opkijken. En ik heb m’n eigen jongens thuis voor wie ik een goed positief voorbeeld dien te zijn.”

Familieruzie
Laatst nog sprak Bryant zich uit tegen vrouwenmishandeling. Een pikant optreden, omdat hij afgelopen zomer nog zijn eigen moeder een oplawaai verkocht, wat uiteindelijk leidde tot een door de rechtbank opgelegde verplichte begeleiding van Bryant en zijn familie. Sinds dit incident kwamen er geen verwerpelijke headlines meer in de kranten en ook zijn spel ging de goede kant op.

Ontwikkeling
Bryant gaat dit najaar zijn vierde seizoen in bij de Cowboys en heeft een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt sinds zijn start als rookie. “Toen ik de wereld van de NFL binnenstapte waren veel zaken nieuw voor mij. Ik had tijd nodig, en die heb ik gekregen. Ik heb veel steun gehad en iedereen heeft constant mij geholpen met mijn verdere sportieve ontwikkeling. Er is niets waar ik meer dankbaar voor kan zijn.”

Dollar$
Een belangrijk leerproces voor Bryant was het omgaan met een vetgespekte bankrekening. In de begindagen van zijn professionele carrière moest de wide receiver nog schulden wegwerken uit het verleden. “Ik ging van nul naar een heleboel. Ik heb nog nooit zoveel geld gehad. Ik wist niet wat ik met die duizenden dollars moest doen. Ik heb er maar hulp voor gezocht en nu is alles tiptop onder controle. Ik adviseer iedereen met geld een financieel adviseur te nemen. En leef met een budget.”

Kwetsbaar
Dez Bryant is in vier jaar tijd uitgegroeid tot één van de gezichten van de Dallas Cowboys. Hij is openhartig, leert van zijn fouten en wil een rolmodel zijn voor jongeren, fans en niet-fans. Maar laten we niet vergeten waar hij vandaan kwam. Zoon van een tienermoeder die gearresteerd werd voor het dealen van crack cocaïne, toen Dez nog maar acht jaar oud was. Acht verschillende pleeggezinnen, en later bijna een miljoen dollar aan belastingschulden en het bestellen van juwelen zonder te betalen. Toch verdient de opstelling van Bryant alle lof. Hij is niet bang zichzelf kwetsbaar op te stellen om zo een voorbeeld te zijn voor anderen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen