Devils winnen na overtime van Ducks

Door

Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils

De New Jersey Devils hebben een nette 4-3 zege bij de Anaheim Ducks geboekt. De ploeg staat daardoor nu op een derde plek in de Metropolitan Division. De Anaheim Ducks blijven koploper in de Pacific Division.

De wedstrijd stond bol van de powerplay goals. Beide ploegen wisten tweemaal te profiteren van een man-meer-situatie. Matt Beleskey had de Ducks met een 5 tegen 5 goal al vroeg op voorsprong gezet, waardoor de Ducks lang met de zege aan de haal leken te gaan. Een goal van Jaromir Jagr met nog een minuut te spelen zorgde er echter voor dat er een overtime gespeeld moest worden.

Travis Zajac werd in die overtime de matchwinner, al hoefde hij hier niet veel voor te doen. De aanvaller raakte als laatste de puck namens de Devils, toen Ben Lovejoy de puck wilde wegwerken uit de defensive zone van de Ducks. Lovejoy schoot de puck echter via het been van Corey Perry in zijn eigen net. De Ducks krijgen nog wel een punt en staan daardoor met een voorsprong van drie punten bovenaan de Pacific Division. De Ducks speelden echter al wel 24 wedstrijden, drie meer als naaste concurrenten San Jose Sharks en Phoenix en twee duels meer als de Los Angeles Kings, die allen op 31 punten staan.

Overige uitslagen:

Minnesota Wild – Ottawa Senators 4-3
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 4-0
Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 2-1 (OT)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen