Devils verslaan Penguins en pakken koppositie

Door

Pittsburgh Penguins v New Jersey Devils

Een week na de 5-1 nederlaag hebben de New Jersey Devils in eigen huis revanche genomen tegen de Pittsburgh Penguins. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong, maar speelden daarna zwaar ondermaats en maakten het de Devils daarna niet moeilijk meer: 1-3.

Het Penguins-doelpunt kwam al na 83 seconden spelen van de tweede powerplay-unit. Een goed teken voor de Penguins, de powerplay lijkt steeds beter op stoom te komen, maar daarmee is het voor de Penguins qua goede tekens na deze wedstrijd wel gezegd.

De New Jersey Devils zagen Ilya Kovalchuk liefst 30:01 ijstijd krijgen en hij was met twee assists ook belangrijk voor zijn ploeg. De doelpunten kwamen van Matteau (zijn eerste in de NHL), Henrique en Butler. Aankomende nacht treffen beide ploegen elkaar wederom in een strijd om de koppositie, dan in Pittsburgh.

De Philadelphia Flyers wisten weer eens te winnen, in overtime was Danny Briere de gevierde man toen hij de 3-4 in het net van de Carolina Hurricanes schoot. De Flyers staan nu in punten gelijk met de Carolina Hurricanes, die op een achtste plaats staan maar twee wedstrijden minder speelden.

Overwinningen waren er ook voor de Buffalo Sabres (3-2 tegen de Islanders), de Winnipeg Jets (1-0 tegen Ottawa Senators), de Toronto Maple Leafs (6-0 tegen Montreal Canadiens) en de Washington Capitals (0-5 tegen Florida Panthers). De wedstrijd tussen Tampa Bay Lightning en Boston Bruins werd afgelast vanwege de heftige sneeuwstormen in die regio. Een vervangende speeldatum is tot zover nog niet bekend.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen