Devils ook langs Maple Leafs

Door

Donderdagavond hebben de New Jersey Devils in Canada de Toronto Maple Leafs met 2-1 verslagen. De overwinning kwam in overtime tot stand toen Ilya Kovalchuk (foto) de puck achter goalie James Reimer wist te schieten. Hiermee werd een vervolg gegeven aan de geweldige reeks van wedstrijden die de Devils tot nu toe in de tweede helft van de competitie hebben neergezet.

In de eerste helft van het seizoen kwam New Jersey slechts tot tien overwinningen tegenover eenendertig nederlagen. In de tweede helft staat de teller op elf overwinningen en slechts drie nederlagen, waarvan twee ook nog eens na overtime. Zoals eerder al vermeld, is een plek die toegang biedt tot de play-offs nog ver weg voor de mannen van coach Jacques Lemaire, maar ze hebben in ieder geval weer een stap in de goede richting gezet.

Voor Lemaire was dit sowieso een bijzondere overwinning; het was namelijk zijn zeshonderdste in de NHL. Hiermee is hij pas de achtste coach in de geschiedenis die dit voor elkaar krijgt.

Zelf blijft de succescoach nuchter onder deze prestatie van formaat: „Een coach is zo goed als zijn spelers zijn en ik heb het geluk gehad dat ik gedurende mijn carrière mocht werken met goede mensen om mij heen. Ik ben hen veel dank verschuldigd want alle spelers hebben hieraan bijgedragen.”

Matchwinner Kovalchuk sprak lovende woorden voor zijn coach: „Hij is de beste coach waarmee ik ooit heb samengewerkt. Hij weet precies wat hij tegen de jongens moet zeggen om het beste uit ze te krijgen. Het is een waar genot om voor coaches zoals hij te spelen.”

De Devils staan na deze overwinning nog steeds op de dertiende plaats in de Eastern Conference maar zijn nu wel weer een puntje ingelopen op het team boven hen, de Toronto Maple Leafs.

Zie hier de samenvatting tussen de Devils en de Maple Leafs

Foto: plungeshockey.ucoz.com

Ook leuk om te lezen