Detroit Tigers soeverein naar World Series

Door

Voor het tweede jaar op rij zijn de Detroit Tigers de sta-in-de-weg van de New York Yankees. Ditmaal was de ploeg van manager Jim Leyland te sterk in de American League Championship Series. Veel te sterk. Donderdag kwamen de pinstripes er opnieuw niet aan te pas. Het vierde en laatste duel eindigde in 8-1.

Ook met hun ace CC Sabathia op de heuvel kon NYgeen vuist maken tegen de thuisploeg. Waar de lefty normaliter een zekerheidje is voor de Yankees kwam hij donderdag niet verder dan 3 2/3 innings (93 ballen), waarin hij elf honkslagen en zes runs moest slikken.

Snelle voorsprong

In de eerste inning kwam Detroit al op voorsprong. Delmon Young (hij werd na afloop uitgeroepen tot MVP van de ALCS) produceerde een RBI-single en daarmee was het verschil al gemaakt. Na homeruns van Miguel Cabrera en Jhonny Peralta haalde Joe Girardi Sabathia van de heuvel bij een 6-0 tussenstand.

Vanaf dat moment was het feestje al in gang gezet. Dat de Yankees nog terug zouden komen, leek onwaarschijnlijk. Wederom leek de batters box een woestijn voor de Bronx Bombers. Zij kwamen slechts tot twee honkslagen.

Nog nooit sloeg de ploeg uit The Big Apple zo slecht in de play-offs. Het teamgemiddelde is .188. Het is 32 jaargelden dat de Yankees voor het laatst gesweept werden in de postseason.

In de tussentijd voerden de Tigers de score nog wat op, dankzij homers van Austin Jackson en opnieuw Peralta. Bij de laatste out, vangbal van Prince Fielder, kwam de ontlading en het besef dat de World Series is bereikt, voor het eerst sinds 2006.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen