Detroit Red Wings op koers naar play-offs

Door

Nashville Predators v Detroit Red Wings

Detroit Red Wings heeft met z’n derde overwinning op rij een flinke stap richting het bereiken van de play-offs gezet. Detroit won met 5-2 van laagvlieger Nashville Predators.

Detroit had de dag voor deze wedstrijd tegen Los Angeles Kings al een zeer goede slag geslagen en met de overwinning op Nashville lijken de play-offs heel dicht bij. Nashville kwam via Mike Fisher op 1-0, waarna Valtteri Filippula namens de Red Wings gelijk maakte. Craig Smith zorgde er via een goal op de powerplay toch nog voor dat het Nashville was dat na de eerste periode op voorsprong stond.

Johan Franzen maakte met zijn veertiende goal van het seizoen de gelijkmaker, waarna Patrick Eaves en later Pavel Datsyuk (zijn vijftiende goal) de wedstrijd voor Detroit in het slot gooiden. In de derde periode maakte Justin Abdelkader zijn tiende goal van het seizoen en de vijfde goal voor Detroit in deze wedstrijd. Detroit staat nu zevende in de Western Conference.

Columbus hield z’n droom op de play-offs levend door Dallas met 3-1 te verslaan. Cam Atkinson scoorde twee keer voor de Blue Jackets. Het al voor de play-offs geplaatste St. Louis won mede dankzij twee goals van Ryan Reaves met 4-1 van Calgary, dat al kansloos was voor plaatsing. Anaheim Ducks zullen tweede worden in de Western Conference. De ploeg won zonder al teveel problemen met 3-1 van nummer drie Vancouver Canucks.

Detroit Red Wings, Minnesota Wild en Columbus Blue Jackets strijden om de laatste twee plekken in de play-offs. Detroit heeft aan een puntje in z’n laatste wedstrijd uit tegen Dallas genoeg om zich te plaatsen. Minnesota moet in z’n laatste twee thuiswedstrijden tegen Edmonton en Colorado twee punten halen om zeker te zijn van play-offs. Columbus heeft de punten thuis tegen Nashville nodig en bovendien een misstap van Detroit of Minnesota.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen