Detroit brengt series weer in evenwicht

Door

Detroit Red Wings v Chicago Blackhawks - Game Two

De Red Wings wisten gisteren op overtuigende wijze game nummer twee te winnen in hun serie tegen de Chicago Blackhawks. Daarmee weet het team met een gelijke stand richting twee thuispartijen te vertrekken, een doel dat coach Mike Babcock zichzelf gesteld had. Een snelle goal van Chicago in de eerste periode leek deze plannen oorspronkelijk te gaan verstoren.

In de tweede periode draait het spel echter grotendeels de kant van Detroit op. Met name Captain Henrik Zetterberg verzet een hoop werk op het ijs om de stand weer in het voordeel van de Red Wings te krijgen. Met succes. Damien Brunner weet een door de lucht suizende puck te toucheren en de gelijkmaker is daar. Even later, in diezelfde tweede periode, doet Brendan Smith er nog een schepje bovenop en staan de Red Wings ineens voor met 2-1. En dan is de game officieel voor Detroit. Ook in de derde periode komt Chicago er namelijk weinig aan te pas en weten Johan Franzen en Valtteri Filppula er nog een tweetal schepjes bovenop te doen voor een 4-1 eindstand.

Met dit resultaat lijken de Red Wings weer bekomen van de dip die ze in de eerste confrontatie met de Blackhawks in de playoffs lieten zien. Het team was vermoeid en inspiratieloos na de lange serie tegen de Anaheim Ducks, maar lijken zich als strijdmacht weer herpakt te hebben. Wij zijn benieuwd naar de aankomende games in Detroit!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen