Derrick Rose klaar voor trainingskamp team USA

Door

Oklahoma City Thunder v Chicago Bulls

Derrick Rose keert maandag (in het openbaar) weer terug op het trainingsveld. De 25-jarige guard is door coach Mike Krzyzewski geselecteerd voor team USA, wat momenteel op trainingskamp is in Las Vegas. De spelverdeler van de Chicago Bulls maakt vanavond zijn opwachting tijdens de eerste officiële training in aanloop naar het WK basketbal in Spanje.

Officiële terugkeer na langdurig blessureleed:

Derrick Rose stond ruim driekwart jaar langs de kant vanwege een ernstige knieblessure. Ruim twee jaar geleden werd zijn andere knie getroffen door een zware blessure, ook toen stond hij een heel seizoen langs de kant. Veel mensen zijn benieuwd hoe fit hij is op dit moment. Vanavond zal tijdens de eerste training nog rustig aan gedaan worden, maar de daaropvolgende oefenwedstrijden zijn een leuke graadmeter voor Rose en zijn fans. http://youtu.be/dE8GDig66tY

Rose lacht om criticasters en wil vlammen:

In drie jaar tijd speelde hij slechts 49 wedstrijden in de NBA. Sommigen verwachten dan ook niet dat hij zijn oude niveau weer haalt. Om deze mensen moet Rose vervolgens lachen, want hij is van plan zijn om criticasters de mond te snoeren.


Perfecte mogelijkheid om in vorm te raken:

Deze kans bij team USA zal voor Rose een perfecte mogelijkheid zijn om zich klaar te stomen voor het nieuwe NBA-seizoen. Hij zal in Spanje al wat dingen willen laten zien, maar hij weet ook dat hij naar zijn lichaam moet luisteren. De staf van team USA kent zijn medische achtergrond en heeft het allerbeste met hem voor. In het sterke rotatie-systeem zal Rose een goede rol krijgen, maar zullen er geen risico’s genomen worden.

Rose: ‘Ik ben er klaar voor’

Naar eigen zeggen is hij al enige tijd honderd procent fit en kreeg hij onlangs groen licht van de doktoren om weer alles te doen op het basketbalveld. Het belangrijkste geldt dan ook dat Rose geen beperkingen zal kennen en volledig meespeelt met zijn teamgenoten.

Team USA is inmiddels aangekomen in Las Vegas en Rose heeft er in zin.

 
Foto: Getty Images/NBA

Ook leuk om te lezen