Deron Williams en zijn toekomst in New Jersey

Door

 

Eigenaar Mikhail Prokhorov had in de offseason de mooiste plannen voor de New Jersey Nets. Superster Dwight Howard moest en zou komen om samen met Deron Williams voor opschudding te zorgen in de Eastern Conference. Howard kwam niet, center Brook Lopez brak zijn voet, de Nets begonnen het seizoen met een 3-11 start en D-Will liep er verlaten bij. Hoe anders is de situatie nu.

De Nets boekten in de laatste zes wedstrijden drie overwinningen tegen het sterke Philadelphia, Toronto en Detroit en verbeterden daarmee hun record naar 8-16. Williams speelden in die wedstrijden uitstekend, alsof hij een statement wilde maken. ‘Hé, ik ben nog altijd een goede basketballer en ik heb het naar mijn zin in New Jersey’.

In die zes wedstrijden was de 27-jarige spelverdeler goed voor 26 punten, 3 rebounds en 9.5 assists per wedstrijd. Williams schoot daarbij .464 van het veld en .372 van downtown. Hij trekt de kar in New Jersey, want hij is de enige speler die dat kan. Kris Humphries doet het aardig, pakt zijn rebounds, maar hij is en blijft een role player. En vertrouw je als supporter de bal in crunch time toe aan MarShon Brooks, Anthony Morrow of Jordan Farmar? Dacht het niet.

De toekomst van Williams en de Nets

Vanaf volgend jaar geen basketbal meer in New Jersey, maar in Brooklyn. Prokhorov hoopt hiermee meer supporters aan te trekken en, uiteraard, de kans vergroten dat enkele grote namen zullen tekenen, zoals Dwight Howard. Alleen weet niemand momenteel wat de superster van de Orlando Magic nou werkelijk wil. Howard grijpt in elke interview de kans om een team te noemen waar hij zichzelf wel ziet spelen, behalve in Charlotte dan.

En hoe groot is de kans dat Williams volgend seizoen deel uit maakt van de Nets? De spelverdeler verlengde niet zijn contract en maakt aan het einde van dit seizoen gebruik van zijn opt out clausule. Dat wil niet zeggen dat hij zeker de Nets gaat verlaten, want hij kan altijd nog resignen. Door zo te handelen levert het Williams juist extra dollars op en kan hij in de zomer de markt verkennen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen