Derek Fisher: Waar ligt zijn toekomst?

Door

Tamelijk onverwacht stuurde de Los Angeles Lakers hun startende pointguard Derek Fisher afgelopen donderdag naar de Houston Rockets, de ploeg die momenteel achtste staat in de Western conference. Hoewel de ploeg uit Houston de inmiddels 37-jarige Fisher graag aan hun roster hadden toegevoegd, en zij zelfs al keken naar de optie voor volgend jaar waarbij ze Fisher 3,4 miljoen dollar zouden betalen, kwamen de Rockets en Fisher toch tot een zogenaamde buy-out agreement . De manager van Fisher wist te vertellen dat de spelverdeler op jacht is naar zijn zesde titel en het daarbij horende stuk sieraad. Had hij tot vorige week nog zijn draft buddy in de persoon van Kobe Bryant aan zijn zijde met exact hetzelfde doel, nu moet Fisher op zoek naar een nieuwe kanshebber voor de titel.

De voormalig spelverdeler van de LA Lakers en de Golden State Warriors liet bij monde van zijn manager weten het meest geïnteresseerd te zijn in een dienstverband bij de Miami Heat of de Chicago Bulls. Verdere details ontbraken daar Derek Fisher een eenzijdige radiostilte lijkt te hebben afgekondigd sinds zijn vertrek uit Los Angeles.

Zowel de spelverdeler als zijn manager waren erg verrast door de trade. Dit wordt beaamd door de general manager van de Lakers, Mike Kupchak die toegaf dat Fisher en zijn manager niets wisten van de op handen zijnde trade richting Houston. Het feit dat Fisher geen zogenaamde heads up heeft ontvangen, heeft er bij Fisher emotioneel erg ingehakt, zo bevestigde Kupchak.

Over aandacht van andere clubs heeft Fisher echter geen klagen. Zo komt de spelverdeler opeens voor in de plannen van de San Antonio Spurs. Zij waren, en zijn, van plan om Patty Mils van de Portland Trail Blazers aan hun roster toe te voegen. De Blazers liggen echter dwars omdat zij de rechten op Mils nog steeds niet hebben opgegeven waardoor laatstgenoemde zijn handtekening niet onder een verbintenis met de Spurs kan zetten.

Waarschijnlijker is het dat Fisher vertrekt richting Oklahoma City waar hij zich zal voegen tussen All-Stars Kevin Durant en Russel Westbrook. De Thunder zijn nog steeds op zoek naar een vervanger voor Eric Maynor die onlangs zijn seizoen in duigen zag vallen wegens een ernstige knieblessure.

Een langer verblijf in Los Angeles lijkt de veteraan te kunnen vergeten. Even werd naar de andere club uit Los Angeles gekeken. De Clippers missen al geruime tijd hun ervaren pointguard, Chauncey Billups, en het is haast uitgesloten dat hij dit seizoen nog in actie komt omdat hij kampt met een gescheurde achillespees.

De tweede ploeg uit Los Angeles, momenteel één plek onder de Lakers staat in de Western conference, hebben laten weten geen interesse te hebben in de diensten van de 37-jarige spelverdeler die al zestien jaar in de NBA speelt.

Mocht Fisher inderdaad onderdak vinden in San Antonio of Oklahoma dan kan hij zijn jacht op die zesde ring direct voortzetten. De ploeg uit Oklahoma bezet op dit moment de eerste plaats in de Western conference. Landelijk moeten zij alleen de Chicago Bulls voor zich dulden. Ook de Spurs doen weer mee om de titel. Zoals ieder jaar heeft niemand het in het begin over San Antonio maar inmiddels staan zij op de tweede plaats in de Western conference, net boven de Lakers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen