Denver ontslaat coach Brian Shaw

Door

Shaw

Brian Shaw is vandaag ontslagen bij de Denver Nuggets. Dat meldt Yahoo Sports-verslaggever Adrian Wojnarowski. Shaw was sinds 2013 de coach van de club uit Colorado. Onder zijn leiding won de club 56 van de 141 wedstrijden.

Denver is bezig aan een teleurstellend seizoen. De ploeg staat op dit moment op een dertiende plaats in de Western Conference. Het gat met de nummer acht, de Oklahoma City Thunder, bedraagt 12,5 wedstrijd. Van de laatste tien wedstrijden verloren de Nuggets er negen. Zondagavond werd er nog met 99-92 verloren van de New Orleans Pelicans.

“1-2-3 … six weeks!”
Het was al lange tijd onrustig in Denver. Tijdens een van de wedstrijden zouden de spelers gedurende een timeout “1-2-3 … six weeks” hebben geroepen. Volgens meerdere bronnen zouden de spelers hiermee willen zeggen dat het einde van het seizoen niet snel genoeg kan komen. Er zijn namelijk nog zes weken te gaan. Later ontkende Shaw dat dit het geval was. Hij zei dat de spelers het hadden over de tijd sinds de laatste overwinning van de club.

Ty Lawson
Ty Lawson is dit seizoen verreweg de beste speler van de Nuggets. De point guard noteert gemiddeld 16,3 punten, 9,8 assists en 3,1 rebounds per wedstrijd.

2014
De Nuggets eindigden vorig seizoen op de elfde plaats met een record van 36-46. De laatste keer dat Denver de play-offs bereikte was in het seizoen 2012-2013. Toen werd de ploeg derde achter de Oklahoma City Thunder en de San Antonio Spurs met 57 overwinningen en 25 nederlagen.

Milwaukee Bucks
Vanavond speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen de Milwaukee Bucks. De wedstrijd begint om 3:00 Nederlandse tijd. Melvin Hunt, één van de assistenten van Shaw, zal vanavond op de bank zitten. Hij neemt zijn taken tijdelijk over.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen