Demy de Zeeuw: “De media zijn voorbarig”

Door

Demy de Zeeuw New York Cosmos SL Benfica v RSC Anderlecht - UEFA Champions League

Demy de Zeeuw gaf vanmiddag aan Sport Amerika te kennen dat de media enigszins voorbarig zijn in hun berichtgeving over zijn eventuele overgang naar de New York Cosmos. “Zover is het nog lang niet.”

De Zeeuw kwam afgelopen week terug uit New York na een week lang te hebben meegetraind bij de Cosmos. Veel media berichtten vervolgens dat een overgang aanstaande is. “Voorbarig,” aldus de Zeeuw. “Er lopen gewoon gesprekken, maar door het tijdsverschil en de wedstrijden van hun loopt het allemaal niet zo makkelijk. Maar we zijn in ieder geval aan het praten.”

Hans Denissen
Op de vraag of Hans Denissen een rol heeft gespeeld bij een eventuele toekomstige overgang naar New York is Demy de Zeeuw tweedelig. De enige Nederlandse speler momenteel onder contract bij de Cosmos heeft De Zeeuw tijdens zijn trainingsstage aan de hand genomen. “Ik ken hem nog uit mijn periode bij Jong Oranje en heb voor de reis contact met hem opgenomen. Ik ben dan ook veel met hem opgetrokken tijdens mijn week bij de Cosmos.”

Eerder gaf De Zeeuw te kennen “via via” bij de club te zijn terechtgekomen. Op de vraag of die “via via” Hans Denissen was, antwoordde hij gedecideerd “nee.”

Potentie
De New York Cosmos zijn actief op het tweede niveau in de Verenigde Staten, de North American Soccer League (NASL). Ten opzichte van het eerste niveau, de Major League Soccer (MLS), wordt de NASL dan ook wel gezien als minder kwalitatief. Desondanks is De Zeeuw positief gestemd over het niveau dat hij op de trainingen ervoer. “Er zijn veel goede spelers bij de New York Cosmos, het verbaasde me dat het niveau zo hoog was.”

Eén van die spelers is Marcos Senna. De Zeeuw zou in New York de vervanger worden van de Spaanse routinier met Braziliaanse roots, deze is namelijk in het bezit van een aflopende verbintenis.

Terugkeer naar de Eredivisie
Ondanks de gesprekken met de New York Cosmos zegt De Zeeuw liever terug te keren in de Eredivisie. De ex-speler van Go Ahead Eagles, AZ en Ajax geeft aan indien er een optie is zeker terug te willen keren. “Die optie is er op dit moment echter niet, anders was ik al terug geweest.”

Daarentegen zegt hij wel degelijk aanbiedingen te hebben ontvangen van clubs uit de Eredivisie, maar deze waren “niet interessant” en heeft hij daarom afgewezen. De Zeeuw geeft niet prijs welke clubs het betreft. Aangezien hij graag wil terugkeren naar de top in de Eredivisie zullen de aanbiedingen afkomstig zijn geweest van clubs uit de middenmoot of lager.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen