DeAndre Yedlin heeft werkvergunning binnen, en vertrekt uit MLS

Door

yedlin

Na enkele weken van onzekerheid heeft DeAndre Yedlin eindelijk zijn werkvergunning weten te bemachtigen. Afgelopen zomer tekende hij al een vierjarig contract bij Tottenham Hotspur, maar kon hij vanwege het ontbreken van een werkvergunning nog niet meespelen. In januari 2015 is Yedlin direct inzetbaar voor de Noord-Londenaren.

Nadat Yeldin een sterk WK speelde namens Amerika, was er veel belangstelling voor de 21-jarige vleugelverdediger. Zo kon hij onder meer kiezen uit aanbiedingen van AS Roma, Anderlecht en Tottenham Hotspur. Uiteindelijk wonnen de Engelsen het gevecht om Yedlin, die lange tijd leek te verkassen naar AS Roma.

Omdat Yedlin nog geen werkvergunning had, moest hij het seizoen afmaken bij de Seattle Sounders. In totaal speelde Yedlin 56 wedstrijden voor Seattle, en werd hij deze zomer opgeroepen voor de WK-selectie van Amerika

In januari zal Yedlin dus de overstap maken naar Tottenham. De verwachting is dat hij het eerste half-jaar mag wennen aan de Premier League, en nog niet meteen een basisplek zal veroveren. Coach Mauricio Pochettino noemde in de Engelse media dat Yedlin een versterking voor de toekomst is.

 

Ook leuk om te lezen