DeAndre Jordan verlaat Clippers, Knicks halen center

Door

Detroit Pistons v Los Angeles Clippers

Teams zijn drukker dan druk met het inpalmen van alle beschikbare free agents. Hier een overzicht van de laatste transfers, contractverlengingen en geruchten.

Einde van Lob City
Het einde van de van Lob City is aangebroken. DeAndre Jordan twijfelde lang tussen een verlengd verblijf bij de LA Clippers en een overstap naar de Dallas Mavericks. Uiteindelijk koos de atletische center die moeilijk vrije worpen kan maken voor het laatste. Jordan zal in Dallas een vierjarig contract ter waarde van 80 miljoen dollar ondertekenen.

Voor de Mavs is het de tweede grote versterking die ze binnen halen, na Wes Matthews. Jordan zou wel een vijfjarig contract ter waarde van 109 miljoen dollar van de Clippers geweigerd hebben.

Knicks halen Lopez
De beslissing van Jordan om richting Texas te verhuizen, zette de deur open voor Robin Lopez om richting de New York Knicks te trekken. De center verlaat daarmee na twee seizoenen de Portland Trail Blazers en gaat dus in dezelfde stad spelen als broer Brook, die bij de Brooklyn Nets zijn contract verlengde. Lopez was vorig seizoen goed voor gemiddeld tien punten, zeven rebounds en 1,4 blocks in bijna 28 minuten per wedstrijd.

Actieve Wizards
De Washington Wizards haalden al Jared Dudley in huis in ruil voor een second round pick, en hebben alweer een nieuwe schutter aan hun roster toegevoegd. Gary Neal komt de rangen versterken met een éénjarig contract ter waarde van 2,1 miljoen dollar. Mogelijk halen de Wizards ook David West in huis. De forward wil een titel winnen en kan ook rekenen op interesse van de San Antonio Spurs.

Eindelijk iemand richting Sacramento
Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk hebben de Sacramento Kings een free agent in huis kunnen halen. Nadat Monta Ellis en Wes Matthews respectievelijk de Indiana Pacers en Dallas Mavericks boven SacTown kozen, hebben de Kings een deal kunnen sluiten met Marco Bellinelli. De Italiaanse scherpschutter komt over van de Spurs, waarmee hij in 2013 de titel won.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Serieus DeAndre? Dit is misschien wel één van de domste keuzes ooit gemaakt door een Free Agent.

  PS.
  Veel succes met Felton als je aangever dadelijk smh: https://twitter.com/RealFrank13/status/617076404648198145

  • Of het vanwege Jordan zo dom is, weet ik niet. Ik zou de schuld eerder bij Dallas leggen. Zij moeten ook zien dat DJ enorm beperkt is als offensief wapen en defensief eigenlijk ook.

 2. Martijn Scheeve 6 jaar ago

  Rondo eveneens naar Kings en Breder heeft ondertussen bijgetekend bij de Rockets, zo snel gaat het allemaal haha!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen