De Oakland Raiders hebben (eindelijk) hun quarterback gevonden

Door

San Francisco 49ers v Oakland Raiders

De Oakland Raiders hebben het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad, en dat is nog een understatement. De laatste keer dat de ploeg de play-offs haalde was in 2002, en dat is ook de laatste keer geweest dat de ploeg meer won dan verloor. Enkel in 2010 en 2011 werd de schade beperkt met een 8-8 record, maar met uitzondering van deze jaren werden er nooit meer dan vijf overwinningen geboekt.

Maar er gloort hoop aan de horizon. En deze hoop luistert naar de naam Derek Carr.

Terwijl de Raiders een jonge kern aan het bouwen zijn die bulkt van het talent, lijkt de ploeg ook eindelijk een quarterback te hebben die deze getalenteerde groep kan leiden. Iets wat altijd nodig zal zijn in de NFL, want hoe goed en getalenteerd een team ook is, met een middelmatige quarterback kan je tegenwoordig geen prijzen meer winnen.

Met dat laatste hadden de Raiders de laatste jaren heel vaak te maken. Er werden foute keuzes gemaakt in de NFL draft, en ook de meeste veteranen die binnen werden gehaald bleken geen adequate oplossing te zijn voor de quarterback positie. Wanneer je dit dan samenstelt in een lijst, dan kom je tot de volgende, enigszins bedroevende, lijst met startende quarterbacks.

Raiders QBs

Opvallend aan deze lange lijst is dat Derek Carr überhaupt de eerste quarterback sinds 2002 is die een heel seizoen lang wist te starten, en als hij zo doorgaat wordt hij ook de eerste sinds 2002 die minimaal drie seizoenen op rij de starter is.

Maar daar houdt het niet op, want ook wat betreft zijn cijfers is Derek Carr met een indrukwekkende reeks bezig. Zo werd hij afgelopen zondag de eerste Raiders-quarterback sinds Rich Gannon die in drie wedstrijden achter elkaar minimaal drie touchdowns gooide.

Verder staat Carr gedeeld derde in de NFL met 19 touchdowns, en als we zijn TD/INT ratio (19/4) bekijken doen enkel Aaron Rodgers (19 TDs om 3 INTs) en Tom Brady (22 TDs om 2 INTs) het beter. Geen slechte namen om achter te staan.

Ondertussen lijkt er ditmaal een goed doordacht plan achter de ontwikkeling van de Raiders te zitten. Met het draften van Amari Cooper werd er voor gezorgd dat Carr direct een jong en talentvol wapen tot zijn beschikking heeft, terwijl er ook werd geïnvesteerd in de offensive line om te voorkomen dat Derek hetzelfde lot zou ondergaan als zijn oudere broer David, die in 2002 werd gedraft door de Texans (#1 pick) maar jarenlang werd geplaagd door een belabberde o-line.

Met andere woorden, de Raiders zijn niet langer het lachertje in de AFC West, en lijken optimaal gepositioneerd om de divisie de komende jaren over te gaan nemen. Voor iedereen die Oakland dit jaar nog niet heeft zien spelen bij gebrek aan primetime games: ga dit snel doen, en geniet van één van de leukste teams in de NFL waar een stel jonge talenten klaar zijn om hun ploeg naar hogere hoogtes te stuwen.

Foto: Archief/Getty Images

2 Reacties
  1. Daan van Kooten 5 jaar ago

    Michael Crabtree lijkt door Carr opeens een top WR

    • Dennis 5 jaar ago

      Beste free agent van 2015, wie had dat gedacht.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen