De nieuwste ster van de Los Angeles Dodgers

Door

Corey Seager

De Los Angeles Dodgers hebben in de belangrijkste periode van het MLB seizoen te kampen gehad met blessures op belangrijke plaatsen. Tweede honkman Howie Kendrick en korte stop Jimmy Rollins waren een tijdje niet beschikbaar, waardoor de Dodgers dreigden de eerste plaats in de National League West kwijt te raken. Echter heeft de club uit Los Angeles een grote vijver met talentjes waar ze uit kunnen vissen. Joc Pederson en Yasiel Puig zijn enkele voorbeelden van talenten die nu volledig zijn doorgebroken. Voeg daar nu ook maar Corey Seager aan toe. De korte stop werd door Baseball America als beste prospect bestempeld en bij MLB kwam hij als tweede beste uit de koker.

Seager kan op meerdere posities uit de voeten, namelijk het derde honk, korte stop, en het tweede honk. Zijn voorkeur gaat uit naar korte stop, het is ook de positie waar hij veelal speelde in triple-A.

De 21-jarige korte stop uit Kannapolis, North Carolina, heeft in ieder geval al één ding gemeen met Joc Pederson: beiden hebben een jongensachtig uiterlijk en kunnen makkelijk voor ballenjongens worden aangezien. Beiden blijken echter dodelijk aan slag. In zijn debuut op 3 september tegen de San Diego Padres wonnen de Dodgers met 10-7 en kon de korte stop aanvallend een behoorlijk steentje bijdragen. Hij sprokkelde twee hits, waaronder een double, twee binnengeslagen punten en twee gescoorde punten bij elkaar.

De Dodgers gingen daarna ‘on the road’ en tijdens de roadtrip konden tegenstanders Corey Seager zeer moeilijk uit krijgen. Een greep uit zijn stats:

• Op 8 september tegen de Angels: twee hits met een binnengeslagen punt en één maal vier wijd.

• Op 12 september tegen de Diamondbacks: vier hits in vier slagbeurten, met 3 RBI’s, 3 runs, één maal vier wijd en zelfs een gestolen honk.

• Op 18 september tegen de Pittsburgh Pirates sloeg hij een homerun en was verantwoordelijk voor 2 RBI.

Zijn slashline gaf op een gegeven moment prachtige cijfers aan: .419/.528/.628. Ook bleek Seager niet zo ‘strikeout prone’, wat inhoudt dat hij niet vaak met drie slag naar de kant gaat, in tegenstelling tot Joc Pederson. Jimmy Rollins en Kendrick waren echter op de weg terug en het werd duidelijk dat voor manager Don Mattingly een luxeprobleem begon te ontstaan. Corey Seager leek te goed voor de bank.

Na zijn wervelende start is hij enigszins afgekoeld. In zijn laatste zeven wedstrijden luidt zijn slashline als volgt: .240/.321/.560. Echter zijn de cijfers van Seager nog steeds meer dan respectabel: .353/.457/.603. Hij blijkt echter iets te hebben wat maar weinig rookies tentoonspreiden, zijn geduld en oog voor de bal zijn allen kenmerken van ervaren spelers. Hij heeft pas elf maal het slagperk met drie slag moeten verlaten. Stel daar twaalf maal vier wijd tegenover en je kan zien dat hij goed oog heeft voor welke ballen de moeite waard zijn om te slaan.

Woensdag bracht hij hoogstpersoonlijk een halt toe aan de losing streak van de Dodgers met een homerun en twee binnengeslagen punten. Hij blijkt aan slag van grotere waarde dan Jimmy Rollins, echter is hij verdedigend nog niet van hetzelfde niveau, getuige zijn vier errors die hij al gemaakt heeft als stand-in van Rollins. Desalniettemin is het voor Don Mattingly een lastige keuze. Moet hij Rollins zijn plek teruggeven of Seager laten staan?

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen