‘De nieuwe Messi speelt bij Real Salt Lake’

Door

Het nieuwe seizoen van de Major League Soccer moet nog beginnen, maar je krijgt van Real Salt Lake-aanvoerder Kyle Beckerman alvast een kleine kijktip. Let op Sebastián Velasquez! Volgens Beckerman heeft de linkspoot de potentie om uit te groeien tot de nieuwe Arjen Robben of Lionel Messi.

De Colombiaan Velasquez maakt in de voorbereiding op het seizoen grote indruk op zijn nieuwe ploeggenoten. ,,Hij heeft dat typisch onvoorspelbare van een linkspoot”, aldus Salt Lakes’ aanvoerder. De indruk van de jonge Colombiaan is zo goed, dat hij door zijn teammaten al in één adem genoemd wordt met de grote linksbenige spelers die moeder aarde kent.

Dat het scorend vermogen van Velasquez dat van Messi kan gaan benaderen is een klein understatement. In het collegeteam waar de Colombiaanse linkspoot vorig jaar voor uitkwam – Spartanburg Methodist College – wist hij 55 keer te scoren in 33 duels.

De eerste keer dat je Velasquez aan het werk zou kunnen zien in de MLS is op zaterdag tien maart. Dan speelt titelkandidaat Real Salt Lake zijn openingswedstrijd. Niet zomaar een potje, want de tegenstander is het sterrenensemble van Los Angeles Galaxy.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen