De jacht op de Oregon Ducks

Door

Nicholls v OregonHet leek of er geen einde aan het lange wachten zou komen, maar eindelijk is het jachtseizoen weer begonnen. Na het eerste weekend lijkt het of de eendenjacht weleens de trend van het jaar kan gaan worden. Uiteraard hebben we het hier niet over het schieten op dieren, het gaat over de jacht op het FBS college football kampioenschap en dan speciaal over het indrukwekkende optreden van de Oregon Ducks.

Ducks all the way?

Toegegeven, de Ducks hadden een op het oog relatief zwakke tegenstander in de Nicholls State Colonels. Een team afkomstig uit de FCS, zeg maar de tweede divisie van het college football. Nicholls State heeft voldoende kwaliteit om het menig ander team op het hoogste niveau moeilijk te maken, maar de Colonels waren volstrekt kansloos tegen de Ducks.

De Ducks kwamen tot een overduidelijke 66-3 overwinning. Indrukwekkende cijfers, maar het optreden in het veld was zo mogelijk nog indrukwekkender. Zelden heeft een team tijdens het openingsweekend zo’n indruk achter kunnen laten. De aanval onder leiding van quarterback Marcus Mariota en runningback De’Anthony Thomas steekt met zoveel gemak het veld over, dat het lijkt alsof ze op een zondagmiddag een wandeling door het park maken. Niet minder dan drie spelers haalden meer dan 100 rushing yards, een unieke prestatie in de geschiedenis van Oregon.

De Ducks stonden op de derde plek in de ranking voor aanvang van het seizoen, maar lijken een grote kanshebber om te eindigen als de onbetwiste nummer één. De voornaamste reden daarvoor is niet de flitsende aanval, die zijn we wel gewend van Oregon. Het is de defense die solide genoeg lijkt om het anderen onmogelijk te maken het scorende vermogen van de Ducks te evenaren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen