David Price

David Price voor 217 miljoen dollar naar Red Sox

Door

David Price

David Price speelt komend seizoen voor de Boston Red Sox. De 30-jarige linkshandige werper gaat akkoord met een zevenjarig contract ter waarde van 217 miljoen dollar. Dat meldt de Boston Globe. Price speelde in 2015 voor de Detroit Tigers en de Toronto Blue Jays en miste op een haar na een tweede AL Cy Young Award.

De Blue Jays wonnen afgelopen seizoen met Price de AL East-divisie en plaatsten zich voor het eerst sinds 22 jaar voor de play-offs. Price domineerde in zijn debuut voor de Canadese ploeg en groeide in de tweede seizoenshelft uit tot één van de beste startende werpers in de American League (eerste met een 2.30 ERA). In de play-offs lukte het hem niet om zijn stempel te drukken voor Toronto met een 6.17 ERA.

Price speelde de eerste zes seizoenen van zijn loopbaan voor de Tampa Bay Rays. In 2012 werd hij uitgeroepen tot de beste werper van de American League.

De Red Sox hebben hun ‘ace’ binnen, nadat ze afgelopen zomer weigerden om een pak geld op tafel te leggen voor free agent en ex-Red Sox Jon Lester. Boston’s starting rotation eindigden over de laatste twee seizoenen op plek 25 met een 4.37 ERA. Eerder versterkten de Red Sox zich al met All-Star closer Craig Kimbrel.

Nu startende werper Price en Jordan Zimmermann een nieuwe club hebben gevonden, is dé grote vraag waar Zack Greinke zijn handtekening gaat zetten en voor hoeveel geld?

Foto: Getty Images/archief

1 Reactie
 1. Wouter van Willigen 5 jaar ago

  IMHO niet zo’n beste deal voor de Sox.
  Price is goed, maar wel over zijn top.
  Zijn worpenarsenaal is bekend (bel ff met KC Royals) en dat kan je met 30 jaar niet zo maar ineens veranderen en bijstellen.
  Ik denk niet dat Price de Sox echt veel verder gaat brengen en dan is zo’n pak geld wel erg veel. Maar ja … In de MLB is geen salary cap.
  Wel leuk: veel wedstrijden tegen de club die hem redde: Toronto Blue Jays en de bejaarden uit de Bronx.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen