David Price

David Price debuteert bij Blue Jays met overwinning

Door

DavidPriceBJ

David Price heeft zijn eerste wedstrijd voor de Toronto Blue Jays winnend afgesloten. De startende werper, die vorig week overkwam van de Detroit Tigers, speelde acht sterke innings en kreeg slechts één earned run tegen. De Blue Jays waren in eigen huis met 5-1 te sterk voor de Minnesota Twins.

Het was Torii Hunter die de Minnesota Twins in de tweede inning op een 0-1 voorsprong zette. De oud-ploeggenoot van Price sloeg een homerun. De Blue Jays maakten in de tweede helft van de tweede inning echter alweer gelijk. Josh Donaldson zette Toronto vervolgens dankzij een two-run homerun op 3-1. De voorsprong kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. Price gooide geweldig en in de zevende inning maakte de Canadese ploeg nog twee extra punten, waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 5-1.

Price kreeg slechts drie honkslagen en één earned run tegen. Daarnaast gooide hij twee keer vier wijd en was hij goed voor elf keer drie slag. Het was de tiende overwinning van de werper, die na vannacht een record heeft van 10-4 met 149 strikeouts en een ERA van 2.45.

Ervin Santana, de startende werper van de Twins, stond zes innings op de heuvel. Hij kreeg drie honkslagen en drie earned runs tegen. Verder gooide de 32-jarige speler drie keer vier wijd en noteerde hij slechts twee keer drie slag. Na vijf wedstrijden – Santana miste de eerste tachtig wedstrijden van het seizoen vanwege dopinggebruik – heeft hij een record van 2-2, 26 strikeouts en een ERA van 3.86.

Door de overwinning staan de Blue Jays nu op een gedeeld tweede plek in de race om de Wild Card. De ploeg heeft twee wedstrijden meer gewonnen dan de Twins, maar er ook twee meer gespeeld. Het gat met de New York Yankees in de American League East bedraagt nog altijd 5,5 wedstrijd.

Vannacht spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Marco Estrada (8-6, 3.53 ERA) begint op de heuvel voor de Blue Jays. Bij de Twins is Phil Hughes (10-6, 4.11 ERA) de startende pitcher. Het duel begint om 1:07 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen