Een tweedejaars ‘strikes out’ David Ortiz en Dustin Pedroia

Door

2014 Red Sox Spring Training

James Mulry heeft zijn klasgenoten wat te vertellen wanneer de lessen op de universiteit van Northeastern beginnen. De 20-jarige pitcher van de Huskies maakte donderdag in een Spring Training wedstrijd tegen de Boston Red Sox indruk door zowel Dustin Pedroia als David Ortiz via een strikeout uit te schakelen. Niet de minste spelers.

De sophomore (tweedejaars) afkomstig van West Roxbury, Massachusetts kwam in de derde inning van het duel voor in de count tegen de World Series MVP en gooide zijn derde strike met een slider naar buiten. “Ik was op zoek naar een strike om te slaan, maar hij gooide een nasty breaking ball naar me”, vatte Ortiz samen. “Hij mag gaan feesten.”

In de slagbeurt daarvoor stuurde Mulry Pedroia met een strikeout naar de dug-out. Pedroia’s reactie was classic.

Bijna lukte het Mulry om ook Mike Napoli op drie slag te trakteren, maar de two-strike curveball om de inning tot een eind te brengen werd wijd gegeven door scheidsrechter Steve Ward. Het mocht de pret echter niet drukken. “Het was genieten”, reageerde Mulry. “Ik zal deze inning nooit vergeten, onwerkelijk. Het is niet te vergelijken wanneer je tegen deze gasten staat te gooien. Ik denk dat het goed is voor mijn zelfvertrouwen.”

Leuk detail is dat de spelers van Northeastern voor de wedstrijd massaal op Ortiz afkwamen voor een foto, een handtekening en een praatje. Zo ook Mulry die de sterspeler van de Red Sox drie innings later bedankte met een strikeout. Ortiz: “Hij kan een drankje nemen en zeggen, ‘I struck out Papi.'”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen