David Beckham vertrekt bij LA Galaxy

Door

David Beckham laat Los Angeles Galaxy na dit seizoen achter zich. De 37-jarige Engelsman wil nog een nieuwe uitdaging voor dat hij zijn loopbaan afsluit en speelt zijn laatste duel voor de Galaxy op 1 december. Dat staat LA in de finale van de MLS Play-offs tegen Houston Dynamo. Afscheid nemen met een zege zou voor Beckham, die vorig jaar met Galaxy de titel won, natuurlijk het ideale scenario zijn.

“Ik heb hier een geweldige tijd gehad, maar ik wil nog eenmaal iets nieuws voordat ik stop met voetballen. Ik zie het echter niet als het einde van mijn relatie met de league. Ik heb de ambitie om in de toekomst eigenaar te worden van een club”, liet Beckham weten in een verklaring. Afgelopen januari koos Beckham nog voor een langer verblijf in Los Angeles en legde een lucratieve aanbieding van Paris Saint Germain naast zich neer. Nu komt er dus alsnog een einde aan de tijd van Becks in de MLS.

Beckham kwam in januari 2007 bij de Galaxy en zorgde voor een ware mediahype. Zijn presentatie werd door bijna zeventigduizend voetbalfans bezocht. In zijn jaren in Los Angeles kwam hij tot 116 duels en scoorde daarin twintig keer.

Ook leuk om te lezen