David Beckham onthult plannen voor stadion in PortMiami

Door

Beckham Stadion PortMiami

David Beckham heeft gisteren namens zijn investeringsgroep de stadion plannen van zijn nieuwe club bekendgemaakt. De groep die het MLS voetbal naar Miami wil brengen is van plan om een stadion te vestigen in de Port of Miami. Het project heeft een kostenplaatje van 200 miljoen dollar.

Locatie
PortMiami, de plaats waar ook ‘s werelds grootste ‘cruise ship’ terminal is gevestigd, lijkt de investeringsgroep dé ideale locatie voor de toekomstige thuisbasis van de voetbalclub:

“Wanneer mensen aan Miami denken, denken ze gelijk aan feit dat het naast of op het water ligt,” laat Beckham in een statement weten. “Ik heb mijn team gevraagd om plannen te ontwikkelen voor een stadion dat het beste van de locatie incorporeert. Ondanks het feit dat we nog in de ontwikkelingsfase zitten met het opbouwen van de franchise, geloof ik dat niet alleen Miami hier trots op kan zijn, maar dat het over de gehele wereld zal weerklinken.”

Het project
De projectgroep heeft 30 locaties in overweging genomen voordat de uiteindelijke keuze op de Port of Miami is gevallen. Het project omvat naast de bouw van het stadion plannen voor het bouwen van een hotel, winkel gelegenheden en de ontwikkeling van een nieuw (stads)park.

Het stadion zelf moet volgens de plannen een openlucht stadion worden dat plaats biedt aan 35.000 mensen. Verder krijgt het stadion een golvend dak waardoor de bezoeker een (volgens de ontwerpers) ‘ongekend’ mooi uitzicht heeft op de wolkenkrabbers die het stadion omringen.

Toetreding MLS
Nog niet bekend is wanneer Beckham’s club toetreedt tot de MLS. Wel is bekendgemaakt dat de oplevering van het stadion gepland is voor 2018. Eerdere berichten beweerden dat de toetreding van het team in 2016 zou plaatshebben. Dit zou alleen niet corresponderen met de datum voor de oplevering van het stadion.

Wanneer de toelating tot de MLS van Beckham’s franchise ook zal zijn, aan de gestelde voorwaarden heeft hij nu bijna voldaan. De MLS stelt namelijk de eis dat een franchise die wil toetreden tot de competitie eerst een definitief stadion plan moet hebben, evenals een gevorderd bedrijfsplan.

Foto: Yahoo Sports

2 Reacties
  1. Darch 7 jaar ago

    Dat lijkt me erg groot voor ‘t ‘voetbalgekke’ Miami. Maar succes, Becks.

  2. Jonathan Ploeg 7 jaar ago

    Het stadion zal misschien de eerste wedstrijden nog vol zitten, maar dit zal denk ik geen lang leven leiden. Eerdere pogingen in Miami zijn namelijk ook mislukt en tot nu toe is het inderdaad gebleken dat Miami geen grote schare fanatieke voetballiefhebbers huisvest..

    Het creëren van een ‘fanbase’ puur voor de club zal ook moeilijk worden, omdat Beckham, in ieder geval op dit moment, te veel op de voorgrond treedt. Maar wie weet.. Een extra (kwalitatieve) toevoeging aan de MLS kan nooit kwaad! Indien de franchise het vol weet te houden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen