Daniel Bryan Ontleed

Door

Daniel Bryan (NOC)NAAM: Daniel Bryan

GEBOREN: 22 mei 1981, Aberdeen, Washington

BURGERLIJKE STAAT: Getrouwd met WWE Diva Brie Bella

TWITTER: @WWEDanielBryan

HIGH SCHOOL: Aberdeen-Weatherwax High School

TRAINER: WWE Hall of Famer Shawn Michaels

LENGTE: 1 meter 78

GEWICHT: 95 kilo

SIGNATURE MOVES: Yes Lock, Running Knee, Flying Headbutt

DEBUUT: Daniel Bryan maakte zijn WWE debuut als ‘rookie’ in het eerste seizoen van NXT (2010), een tv-programma waarin WWE opzoek ging naar ‘The Next Break-out Superstar’. Bryan, de beste pro-wrestler ter wereld, werd tot groot ongenoegen van die-hard fans gekoppeld aan mentor en ex-realityster The Miz. In zijn eerste officiële WWE match nam Bryan het op tegen Chris Jericho.

KAMPIOENSCHAPPEN: WWE World Heavyweight Champion, WWE Champion, World Heavyweight Champion, Tag Team Champion, United States Champion en winnaar van de SmackDown Money in de Bank Ladder Match (2011)

STERKE PUNTEN: Daniel Bryan is de beste pro-wrestler ter wereld. Dat is echter geen garantie voor succes in de WWE, waar de naam pro-wrestler is vervangen door Superstar. Bryan was in staat om zich aan te passen aan zijn omgeving en ontwikkelde zich in korte tijd tot een echte persoonlijkheid met een unieke look. Ook heeft hij een zeer sterke band met de WWE-fans die hem op handen dragen. Het is nooit de bedoeling geweest dat Daniel Bryan in de main event van WrestleMania 30 zou staan, maar dankzij de zeer luidruchtige fans, die non-stop “YES! YES! YES!” bleven roepen, kon de WWE niet meer om Bryan heen en kreeg hij zijn ‘WrestleMania moment’. De dag na WrestleMania 30 schreeuwden 20.000 fans “you deserve it” tijdens de live uitzending van Monday Night RAW.

ZWAKKE PUNTEN: Volgens echtgenote Brie Bella is Bryan te soft, hij moet achter de schermen meer voor zichzelf opkomen. Ook geeft Bryan al ruim tien jaar iedere match, met of zonder tv-camera’s, alles en nog een beetje meer, inclusief de Flying Headbutt vanaf de top rope. Het gevolg van deze ‘high impact style’ is dat hij veel ‘klappen’ moet incasseren en een nekoperatie moest ondergaan.

Sport Amerika interview: Daniel Bryan

WM30_04062014jg_3026HALL OF FAME: De dertigste editie van WrestleMania, de grootste WWE-show aller tijden, stond (zo goed als) volledig in het teken van Daniel Bryan en zijn jacht op de titel. Hij was de grote publiekstrekker. Dan verdien je absoluut een plek in de WWE Hall of Fame.

OVER ZICHZELF: “Alle kleine stappen die je zet in je carrière hebben effect op het grote moment. Als je één stap weghaalt uit het proces kan het totaal anders lopen. Er zijn pro-wrestlers die net zo goed zijn als ik en zelfs over een betere ‘look’ en ‘personality’ beschikken die een stap hebben gemist in het proces of zelfs helemaal geen kans hebben gekregen.”

OVER HEM: “Iemand met zo’n laag ambitieniveau zou niet het succes moeten hebben dat hij nu heeft.” WWE liet een assessment uitvoeren bij bovengemiddeld succesvolle performers. De psycholoog die het onderzoek uitvoerde was zeer verbaasd over het succes van Bryan, hij scoorde de laagste ambitie score die ze ooit had gezien.

SPORT AMERIKA OVER DANIEL BRYAN: YES! YES! YES!

EINDCIJFER: 8,9

Dit artikel verscheen eerder in Sport Amerika Magazine.

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen