D-Rose show krijgt ook Milwaukee plat

Door

Drieenveertig minuten lang leken de Chicago Bulls in Milwaukee achter de Bucks aan te hobbelen. Totdat Derrick Rose een tandje bijschakelde en zijn ploeg hoogstpersoonlijk de 53ste overwinning bezorgde: 95-87.

Het is zo langzamerhand een beproefd recept voor de Bulls. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd worden de defensieve puntjes op de i gezet, terwijl Rose het aanvallende heft in handen neemt.

In het Bradley Center was het zaterdagavond niet anders. Vanaf het moment dat de Bulls met 76-76 eindelijk op gelijke hoogte kwamen, was het alles Derrick Rose dat de klok sloeg. De aanstaande MVP bleef punten (30 in totaal) op punten en assists (17, seizoen record) op assists stapelen, en zorgde aan het slot voor een geflatteerde eindstand.

Aan de andere kant van het court kreeg Milwaukee de duimschroeven aangedraaid. Carlos Selfino (23 punten) en John Salmon (25) kregen geen greintje ruimte meer (om van open schotkansen maar te zwijgen), terwijl Joakim Noah een handvol belangrijke rebounds (11 in totaal) pakte.

,,Het slechtste wat je kunt doen,” analyseerde Rose na afloop, ,,is mij zelfvertrouwen geven. Als ik vertrouwen heb, wordt het moeilijk mij te stoppen.”

Met zijn dertig punten en zeventien assists, werd Rose de derde speler in de Bulls-geschiedenis met tenminste dertig punten en vijftien assists. Guy Rodgers (twee keer) en Michael Jordan (drie keer) gingen hem voor.

Rose: ,,Het was een up-tempo-wedstrijd. Ik was steeds bezig om de goede pass te maken, opdat we druk op ze konden blijven zetten. Dat werkte goed voor ons.”

Het slot van de wedstrijd was andermaal MVP-waardig. Bij een achterstand van 87-83, gooide Rose eerst zelf twee vrije worpen raak. Daarna bediende hij Noah voor de gelijkmaker, scoorde hij zelf drie keer op rij, om vervolgens Ronnie Brewer de winnende fast-break layup te gunnen.

,,Hij heeft dit het hele jaar gedaan, en hij blijft het doen”, aldus Bulls-coach Tom Thibodeau. ,,Maar wat ik vooral respecteer, is dat hij nooit tevreden is. Hij blijft gaan. Wat voor Derrick telt is winnen. Wat hij zelf doet houdt hem niet bezig. Het gaat hem erom wat het team doet.”

De Chicago Bulls hebben nu een voorsprong van 2,5 punten op de Boston Celtics en 3 punten op de Miami Heat. De Milwaukee Bucks belanceert nog steeds op het randje van playoff-deelname. De ploeg van Scott Skiles heeft een achterstand van respectievelijk twee punten en een punt op nummer 8 Indiana Pacers en nummer 9 Charlotte Bobcats.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Bucks:

Foto: nba.blog.nl

Ook leuk om te lezen