Cy Young Award winnaar Brandon Webb stopt

Door

Arizona Diamondbacks v Los Angeles Dodgers

Brandon Webb heeft besloten om op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 2006 NL Cy Young winnaar heeft vanwege blessures aan de schouder sinds 2009 geen wedstrijd meer in de Majors gegooid. Webb laat via zijn agent weten dat hij meer tijd met zijn familie wilt doorbrengen.

Dominant voor de Diamondbacks

Webb stond tussen 2004 en 2008 bekend als één van de meest dominante pitchers in de league. De righty van de Arizona Diamondbacks werd drie keer uitgeroepen tot een All-Star en won in 2006 de Cy Young Award met een 16-8 record en een 3.10 ERA. Dat hadden er zelfs meer kunnen zijn. Webb eindigde in 2007 en 2008 tweede in de stemming achter respectievelijk Jake Peavy (Padres) en Tim Lincecum (Giants).

In zijn zes seizoenen dat Webb fit was hoorde hij bij de beste drie pitchers als je kijkt naar wins above recplacement (WAR). Hij gooide in zijn loopbaan niet veel strikeouts, maar hij bleef weg van de homerun. Webb was namelijk een ster in het forceren van ground balls, 64.2 procent over zijn loopbaan. Dat betekent dat van elke drie ballen die in het veld werden geslagen er twee op de grond bleven.

Daarnaast noteerde hij een ERA- van 72. Deze stat (0 tot 100) houdt voor een pitcher rekening met de verschillende ballparks en de National en American League. Weet je welke pitcher ook een 72 ERA- heeft? Clayton Kershaw van de Los Angeles Dodgers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen