Granderson uitgeschakeld met breuk in onderarm

Door

Curtis GrandersonNew York Yankees-outfielder Curtis Granderson staat ongeveer tien weken aan de kant met een armblessure. Tijdens een Spring Training-wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays kreeg Granderson een pitch van J.A. Happ op zijn arm geworpen. De outfielder verliet de wedstrijd direct. Een röntgenfoto wees later uit dat Granderson een breuk in zijn onderarm heeft.

Uitgeschakeld voor Opening Day

Aanvankelijk toonde de 31-jarige slugger zich positief over zijn potentiële blessure, waarvan hij op dat moment nog niet veel last had. De eerste diagnose luidde dan ook dat Granderson zijn arm slechts gekneusd had. Nader onderzoek wees echter uit dat er toch meer aan de hand is. De Yankees-outfielder zal door de breuk ongeveer tien weken moeten toekijken. Dat betekent dat Granderson niet alleen de rest van Spring Training, maar ook de eerste maand van het regular season zal moeten missen.

Aderlating voor productie

Met Granderson valt voorlopig een belangrijk onderdeel van New Yorks productie weg. Met ook Alex Rodriguez in de lappenmand en het vertrek van Russell Martin en Nick Swisher roept dat vraagtekens op over de aanvallende mogelijkheden van de Bronx Bombers. Bovendien valt er een gat in het outfield, waar de Yankees net bezig waren met een experiment. Brett Gardner werd getest als center fielder, met Granderson in het linksveld. Voor die plek zullen de Yankees voorlopig iemand anders moeten vinden.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen