Curry en Warriors geven ‘stille’ Clippers lik op stuk

Door

BannerPlayoffs

De Golden State Warriors kregen van de LA Clippers een pandoering van 40 punten om de oren in Game 2 en moesten ook in Game 3 het onderspit delven. Tijdens Game 4 lieten de Warriors hun tegenstanders uit LA echter alle hoeken van het terrein zien: 118-97. Stephen Curry was weer in the zone en scoorde liefst 33 punten.

Opvallend bij het begin van de opwarming: alle spelers van de Clippers verzamelden in het midden en zwierden collectief hun truitjes uit. Daaronder hadden ze allen een t-shirt aan die omgekeerd was, waardoor het woord ‘Clippers’ niet te zien was. Dit alles was een reactie van het team op de racistische uitspraken van eigenaar Donald Sterling.

De Clippers leken er niet met hun gedachten bij terwijl de Warriors klaar waren om zo snel mogelijk zegezeker te zijn. GSW scoorde liefst 39 punten in het eerste quarter terwijl het publiek gek werd bij elke Stephen Curry heat check (zeventien punten met vijf driepunters). De Warriors haalden de rust met een voorsprong van zestien punten: 66-48.

Na de pauze had Doc Rivers zijn Clippers beter op scherp gezet. Jamal Crawford deed alles wat hij kon maar de Warriors lieten zich niet de kaas van het brood eten. De Clippers kwamen in het vierde quarter terug tot op tien punten maar dat was het dan. Driepunters van Curry en Harrison Barnes zetten de thuisfans in vuur en vlam. De stand in de serie is zo weer gelijk: 2-2.

Bij de Clippers was Crawford goed voor 26 punten. Blake Griffin tekende voor 21 punten en zes rebounds, Chris Paul voor zestien punten en zes assists. DeAndre Jordan was volledig afwezig en klokte af op nul punten en zes rebounds. Bij GSW was Andre Iguodala top met 22 punten en negen assists. Klay Thompson scoorde vijftien punten maar moest met nog meer dan zes minuten te spelen gaan zitten na zijn zesde fout. Ook Barnes en David Lee hadden vijftien punten.

De grote man bij de Warriors was echter wederom Stephen Curry. De combo-guard knalde weer eens zeven driepunters binnen op weg naar 33 punten. Curry tekende echter ook voor zeven rebounds, zeven assists én een vet block op JJ Redick.

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Lennart 7 jaar ago

  Het 1e kwart was echt geweldig, heerlijke sfeer ook weer in Oracle Arena #GoDubs

  • Bahadir 7 jaar ago

   Inderdaad, de sfeer die daar hangt is echt overweldigend. Naar mijn mening ook de beste sfeer van alle NBA-stadions met OKC als een goede nummer 2. Wat ik vooral geweldig vind is dat iedereen ook hetzelfde gele shirt draagt (net zoals dat ze bij OKC allemaal in een blauw shirt, tegenwoordig is dat blauw en wit, naar de wedstrijd komen).

   • Lennart 7 jaar ago

    De shirts worden voor de wedstrijd over de stoeltjes gehangen door heel het stadion. Dat ziet er in een leeg stadion al gaaf uit en is natuurlijk een prima actie om voor extra sfeer te zorgen. Bij OKC is er inderdaad ook altijd een geweldige sfeer

   • Bahadir 7 jaar ago

    Oke, cool. Dat wist ik helemaal niet. Ik vind het trouwens echt jammer als niet iedereen in het stadion zo een shirtje aandoet voor de wedstrijd. Wat overal het geval is, behalve in Oakland, Oklahoma en Toronto (waar overigens ook een geweldige sfeer hangt in het stadion).

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen