Cubs winnen langste wedstrijd uit clubgeschiedenis

Door

Colorado Rockies v Chicago Cubs

Een ogenschijnlijk nietszeggende wedstrijd tussen de Chicago Cubs en de Colorado Rockies werd een ware klassieker. Pas na zes uur en 27 minuten maakte Starlin Castro er voor beide teams een einde aan door het winnende punt binnen te slaan, het was toen half twee lokale tijd:

Het was voor de Cubs – opgericht in 1876 – de langste wedstrijd uit de clubgeschiedenis. Beide teams hadden hun hele bullpen na vijftien innings verbruikt, hierdoor moest voor de Cubs catcher John Baker op de heuvel komen te staan. Baker wist de Rockies van het scoren te weerhouden waarna Tyler Matzek, normaliter een starter voor Colorado, hierin faalde en de Cubs er met een 4-3 overwinning vandoor liet gaan.

Overigens zullen vele aanwezigen deze catch van Charlie Blackmon vervloekt hebben, hij had iedereen in de tiende inning al naar huis kunnen sturen maar zijn geweldige vangbal voorkwam dit:

Leading Off

Een andere ploeg die ook extra innings nodig had om de overwinning binnen te slepen was Baltimore. De Orioles keken lange tijd tegen een gelijke stand aan versus de Los Angeles Angels, totdat niemand minder dan Manny Machado er in de twaalfde inning genoeg van had:

Dankzij de 7-6 overwinning zijn de Orioles nu 12-3 als het op verlenging aan komt. Daarnaast staan ze ook nog steeds bovenaan in de AL East.

Three Strikes

* In diezelfde AL East zijn de Tampa Bay Rays aan een indrukwekkende comeback bezig. Iets meer dan een maand geleden waren de Rays nog het slechtste team in de MLB, nu hebben ze elf van hun laatste twaalf wedstrijden gewonnen en zijn ze één overwinning verwijderd van de .500 grens. Gisteren waren het de Milwaukee Brewers, koplopers in de NL Central, die er met 5-1 aan moesten geloven. Sinds half juni zijn de Rays nu 29-12, geen enkel ander team heeft zoveel gewonnen in deze periode.

* Texas Rangers-catcher J.P. Arencibia had voor de wedstrijd van vannacht slechts vijftien punten binnen geslagen. Gisteren ging het echter een stuk beter: Arencibia ging 4-uit-5 met twee homeruns en maar liefst zeven RBI! Het mocht echter niet baten, want in een duel tussen de slagmannen kwamen de New York Yankees als overwinnaar uit de strijd en de Rangers verloren weer, ditmaal met 11-12.

* Een bizar einde in de wedstrijd tussen de Oakland Athletics en de Houston Astros. Na negen innings stonden de Astros 4-1 voor, maar in de allerlaatste inning ging het gigantisch mis voor Houston. Closer Chad Qualls gooide 22 pitches en gaf daarin vijf runs op, vervolgens gaf Tony Sipp er ook eentje op alvorens José Veras een einde wist te maken aan de dramatische inning. Zelf konden de Astros niks meer op touw zetten in de negende inning waardoor het 4-7 verlies een feit was.

Seventh Inning Stretch

De Philadelphia Phillies versloegen de New York Mets gemakkelijk met 6-0, en over deze grand slam van Chase Utley bestond geen enkele twijfel vanaf het moment dat hij contact maakte met de bal:

De Miami Marlins wonnen met 3-0 van de Washington Nationals, en dat was voor een groot deel te danken aan deze defensieve actie van Casey McGehee:

José Abreu is zonder enige twijfel één van de meest gevaarlijke slagmannen in de MLB. De White Sox-rookie was gisteren weer goed voor vier RBI en één homerun waardoor Chicago met 11-4 wist te winnen van de Detroit Tigers:

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging 2-uit-4 met één RBI, het was echter niet genoeg voor de Red Sox die met 4-2 verloren van de Toronto Blue Jays.
* Ook Didi Gregorious ging 2-uit-4. Voor hem echter geen RBI, en ook geen overwinning, want de Arizona Diamondbacks verloren met 0-3 van de Cincinnati Reds.
* Bij de wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de Los Angeles Dodgers kwamen er twee Nederlanders in actie: Andrelton Simmons ging voor de Braves 1-uit-3 met één RBI terwijl Kenley Jansen aan de kant van de Dodgers goed was voor één puntloze inning. Jansen pakte hiermee zijn 31ste save en zijn Dodgers gingen er met een 8-4 overwinning vandoor.

Overige Wedstrijden

Seattle Mariners @ Cleveland Indians, 5-2
Minnesota Twins @ Kansas City Royals, 2-1
St. Louis Cardinals @ San Diego Padres, 1-3
Pittsburgh Pirates @ San Francisco Giants, 3-1

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen