Cubs rond met ‘journeyman’ Edwin Jackson

Door

Division Series - St Louis Cardinals v Washington Nationals - Game Three

Nadat Anibal Sanchez op het laatste moment voor de Detroit Tigers koos, hebben de Chicago Cubs zich nu versterkt met ‘journeyman’  Edwin Jackson. De 29-jarige rechtshandige werper heeft een vierjarig contract getekend ter waarde van 52 miljoen dollar. Het is voor Jackson de achtste ploeg waar hij onder contract staat sinds hij in 2003 zijn debuut maakte voor de Los Angeles Dodgers.

E-Jax heeft de wapens in huis

Het feit dat Jackson al zeven teams in zijn loopbaan heeft versleten kan als een ‘red flag’ worden gezien, maar het toont ook aan dat de pitcher over wapens beschikt die teams kunnen gebruiken in hun zoektocht naar een nummer drie starter in de rotatie. Jackson bezit over een sterke rechterarm met een fastball van mid 90 mph en de nodige postseason ervaring in de rugzak na zijn periode bij de Rays en de Cardinals.

Jackson noteerde afgelopen seizoen een 10-11 record met een 4.03 ERA voor de Washington Nationals, maar kreeg in zijn enige start in de play-offs dik op de broek in Game 3 van de NLDS. In vijf innings moest Jackson acht honkslagen en vier runs toestaan. Hij kon in de hoofdstad geen langdurig contract afdwingen.

Cubs versterken zich met Villanueva

De ‘Cubbies’ versterkten zich al met de 29-jarige pitcher Carlos Villanueva. De rechtshandige Villanueva speelde afgelopen seizoen in 38 wedstrijden voor de Toronto Blue Jays, waaronder zestien starts. Hij tekende een tweejarig contract ter waarde van tien miljoen dollar.

De startende rotatie van de Cubs ziet er dan voor komend seizoen een stuk interessanter uit dan in 2012. Matt Garza, Jeff Samardzija, Jackson, Travis Wood en Scott Feldman is niet verkeerd. Villanueva kan dienen als starter en reliever en de 31-jarige Scott Baker keert later terug van een Tommy John operatie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen