Cruciale zege Rangers tegen Devils

Door

New York Rangers v New Jersey Devils

Na een slechte reeks hebben de New York Rangers twee belangrijke wedstrijden op rij gewonnen. Gisteravond werd aartsrivaal New Jersey Devils met 3-2 verslagen. Rick Nash scoorde het winnende doelpunt voor de Blueshirts.

“We hebben een nieuwe manier gevonden om te winnen. Het was een open wedstrijd met veel kansen en we hebben het slim uitgespeeld,” zei Rangers-goalie Henrik Lundqvist achteraf. De Zweede moest met enkele solide saves zijn ploeg in de race houden, nadat zijn  landgenoot Johan Hedberg de Rangers met magistrale moves van twee zekere doelpunten wist te bestelen.

De wedstrijd begon nog aftastend, maar barstte aan het einde van de eerste periode los. Tot twee keer toe namen de Rangers een voorsprong, maar steeds deden de Devils vlug iets terug. De shorthanded 1-0 van Michael Del Zotto (foto, links) was pas de elfde keer dit seizoen – uit 29 wedstrijden – dat de Rangers als eerste op voorsprong kwamen.

De 2-2 gelijke stand werd halverwege de derde periode verbroken door Rick Nash, die oog in oog met Hedberg niet faalde en zo zijn eerste treffer in vijf wedstrijden kon bijschrijven. Vervolgens speelden de Rangers de wedstrijd slim uit. Een aanvallende forecheck en goed keeperswerk van ‘The King’ hielden de New Yorkers op de been.

Met deze overwinning staan de Rangers plots weer aan de juiste kant van de streep. Ze veroveren ten koste van de Devils plek acht in de conference en kunnen die plek donderdag tegen de nummer laatst Florida verstevigen. Voor de Devils lijkt er maar geen einde te komen aan een hele slechte reeks, al lijkt Martin Brodeur na anderhalve maand blessureleed wel klaar voor zijn rentree.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen