Cowboys komen bijeen voor het goede doel

Door

De spelers van de Dallas Cowboys en hun coaches mochten een avond samen doorbrengen. Het team hield hun jaarlijkse ‘Taste of the NFL’, de ultieme tailgate party.

Normaal is alle contact tussen spelers en coaches verboden door de lockout in de NFL, maar de NFL heeft een uitzondering gemaakt omdat het hier om een actie voor het goede doel gaat.

Het evenement zorgt voor drie miljoen maaltijden voor arme kinderen in het noorden van Texas. Chefs van de beste restaurants in de buurt hadden 19 eetgelegenheden en er waren ook veilingen georganiseerd.

Linebacker DeMarcus Ware was de host van het evenement en heeft er nooit aan gedacht om zichzelf buiten te sluiten. ,,Teruggeven aan de maatschappij is iets wat ik graag doe,” zei Ware. ,,Zelfs al is het lockout in de NFL, dit moet worden gedaan. Ik doe het of het nu mag of niet.”

Naast Ware en head coach Jason Garrett waren ook Jason Witten, Andre Gurode, Stephen McGee, Phil Costa en David Buehler aanwezig. Assistent coaches Rob Ryan, Wade Wilson, Wes Phillips, John Garrett, Brian Baker en Joe DeCamillis waren er ook bij.

Op 12 maart begon de lockout in de NFL, de eerste werkstop in 24 jaar. Ware zei dat hij nu lid is van een private fitness in Dallas-Fort Worth en Pilates doet om zijn flexibiliteit te verbeteren.

,,Ik ben klaar om te spelen,” zei Ware. ,,Iedereen zal klaar zijn want je weet nooit wanneer de lockout zal stoppen. Het zal wel eindigen, en dan is het tijd om te spelen.”

Foto: faniq.com

 

Ook leuk om te lezen