Corey Hart mist seizoensstart bij Brewers

Door

Corey HartEerste honkman Corey Hart van de Milwaukee Brewers moet Spring Training en het begin van het nieuwe Major League Baseball-seizoen aan zich voorbij laten gaan. Nadat Hart tijdens de gebruikelijke off-season trainingssessies last kreeg van zijn rechterknie werd er middels een MRI-scan onder meer een gescheurde meniscus geconstateerd. De Brewer wordt dinsdag geopereerd en zal daarna zeker drie tot vier maanden nodig hebben om te herstellen.

Dertig homeruns in 2012

In Hart zien de Brewers een belangrijk onderdeel van de slagorde wegvallen. De eerste honkman vulde niet alleen de vorig jaar vrijgekomen veldpositie van de vertrokken Prince Fielder in, maar ving met een .270 slaggemiddelde, 30 homeruns en 83 RBI’s ook een deel van Fielders productie op. Daarmee was Hart naast Braun, Ramirez, Weeks en Gomez één van de vijf Brewers met meer dan twintig homeruns.

Gamel als vervanger

Door het wegvallen van Hart wordt Mat Gamel opnieuw naar voren geschoven als beoogde nieuwe eerste honkman van de Brewers. Die status had Gamel vorig seizoen ook, als eerste vervanger van Fielder, maar toen raakte Gamel zelf zwaar geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat Gamel bij de start van Spring Training voor de volle honderd procent hersteld van die blessure.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen