Corey Brewer zorgt voor #14

Door

1recap1

Philadelphia 76ers @ Denver Nuggets 100-101

THE STREAK IS ALIVE. Dit is hoe de krantenkoppen in Denver er vrijdag ‘s morgens uit zien. Het was een lastige en moeizame overwinning voor de Nuggets, maar uiteindelijk hebben ze de 76ers van zich af gehouden. Philadelphia en Denver waren zeer aan elkaar gewaagd. Ze gingen een hele tijd gelijk op, totdat de 76ers besloten iets meer aan te valllen. het stond met nog 2:07 te gaan 98-90 in het voordeel van Philly.

Maar in de laatste 2 minuten kantelde de wedstrijd. Met een stand van 100-99 voor de 76ers kreeg Evan Turner twee vrije worpen, hij kon hiermee de wedstrijd winnen aangezien er nog maar 7.2 seconden te spelen waren. Maar Turner miste beide vrije worpen en dus kon Denver de andere kant op.

Op die andere kant kreeg Corey Brewer de bal. Hij dribbelde langs Damien Wilkins en schoot een driepunter, MIS! Maar dat kwam omdat Wilkins een fout had begaan. Brewer ging dus ook naar de vrije worp lijn. En Corey Brewer deed wat Turner niet kon doen. Hij maakte alle drie de worpen en dus stonden de Nuggets met 1 punt voor. Met nog 2.1 seconden te gaan kreeg Damien Wilkins een kans om zich te revancheren, met de bal in zijn handen kon hij ervoor zorgen dat de 76ers met de winst terug naar Philly gingen, maar hij verzuimde om te scoren.

Hiermee is de streak gegroeid tot maarliefst 14 wedstrijden voor de Denver Nuggets.

Portland Trail Blazers @ Chicago Bulls 99-89

Het was voor iedereen die de Bulls een warm hart toe draagt een moeilijke avond. Nadat ze te horen kregen dat Derrick Rose nog steeds niet weet wanneer die terug is, kregen ze ook nog eens flink pak slaag in de wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers. Damian Lillard liet weer eens zien waarom hij de Rookie of the year award verdiend. De 22 jarige point guard had ook in deze wedstrijd weer een groot aandeel. Hij eindigde namelijk met 24 punten, 7 assists en 4 rebounds. Daar waar de point guard bij de Bulls, Kirk Hinrich iets mindere stats liet noteren. Hij kwam namelijk niet verder dan 2 punten, 3 assists en 1 rebound.

Het gaat natuurlijk niet alleen om Damian Lillard bij de Blazers. Ook Lamarcus Aldridge en J.J. Hickson hadden een groot aandeel in deze winstpartij. LA eindigde de wedstrijd met 28 punten, 8 rebounds en 3 assists. J.J. liet 9 punten en 21 rebounds noteren.

Bij de Bulls was er ook goed nieuws. Kirk Hinrich en Taj Gibson zijn allebei terug van een blessure. Dit zal de resterende wedstrijden in het reguliere seizoen(nog 13) een stukje makkelijker maken.

Minnesota Timberwolves @ Sacramento Kings 98-101

Het was een zwaar bevochten overwinning voor de Kings, maar uiteindelijk wisten ze de Wolves van zich af te houden. De wolves nu met Chase Budinger, die er vanaf 10 november niet meer bij was door een gescheurde meniscus, konden op het einde nog voor een OT zorgen, maar verzuimde die mogelijkheid.

“We hebben gewonnen, omdat zij de drie-punters niet maakten.” Waren de woorden van Isaiah Thomas en hij had hier meer dan gelijk in. De Wolves schoten 1 op 19 van achter de drie-punt lijn.

Maar het waren niet alleen de drie-punters die ervoor zorgden dat de Kings hebben gewonnen, Ook Isaiah Thomas was hierin een belangrijke schakel. De kleine point-guard en naamgenoot van de legendarische point guard Isiah Thomas noteerde 24 punten en 6 assists. Ook Damarcus Cousins was zeer productief met 15 punten en 14 rebounds.

De volgende wedstrijd voor de Wolves is op vrijdag in Phoenix tegen de Suns. De Kings gaan op hun beurt zaterdag naar Denver om de streak van de Nuggets te beëindigen.

Ook leuk om te lezen